Subsidiarizacija

Obavijest o završetku akvizicije dionica kompanije cargo-partner

09.01.2024. 07:57 / Izvor: Akta.ba
cargo

Sjedište cargo-partnera nalazi se u Austriji, a kompanija ima snažnu poslovnu bazu za logistiku u srednjoj i istočnoj Europi.

NIPPON EXPRESS HOLDINGS, INC. sa zadovoljstvom obavještava javnost da je, sukladno Ugovoru o prijenosu dionica zaključenom 12. maja 2023. godine s kompanijom cargo-partner Group Holding AG i njenim podružnicama Multi Transport und Logistik Holding AG, Safer Overseas Transport Holding GmbH, cargo-partner GND GmbH i CARGO-PARTNER US HOLDINGS INC. (u daljem tekstu zajednički nazvani "cargo-partner"), putem posebnog društva koje je u potpunosti u vlasništvu Nippon Express Europe GmbH (Predsjednik: Shinichi Kakiyama) te samog europskog holdinga u vlasništvu NIPPON EXPRESS HOLDINGS, dana 04.01.2024. godine stekao sve dionice podružnica cargo-partnera smještenih uglavnom u srednjoj i istočnoj Europi, , te su dovršeni svi postupci potrebni kako bi se ove novoakvizirane kompanije učinile podružnicama NIPPON EXPRESS HOLDINGS, INC.

Sjedište cargo-partnera nalazi se u Austriji, a kompanija ima snažnu poslovnu bazu za logistiku u srednjoj i istočnoj Europi, regiji koja sve više privlači pažnju kao industrijski klaster u Europi. Radi se o visoko uglednoj korporativnoj grupi koja se uglavnom fokusira na avionski i pomorski transport u Europi, Aziji i Sjevernoj Americi, pružajući i usluge željezničkog i cestovnog transporta te usluge ugovorne logistike.

cargo

S lijeva na desno: Luca Ferrara, CEO, cargo-partner, Stefan Krauter, Osnivač & bivši vlasnik, član Nadzornog Odbora Grupe cargo-partner, Mitsuru Saito, Predsjedavajući, NX Holdings, Shinichi Kakiyama, Izvršni Direktor | Generalni Direktor NX Holdings | Nippon Express Europe GmbH

Subsidiarizacija cargo-partnera će dopuniti logističku infrastrukturu NX Grupe u srednjoj i istočnoj Europi, regiji za koju se očekuje da će doživjeti značajan rast kao proizvodna baza unutar europskog područja, te će omogućiti NX Grupi daljnje proširenje svoje globalne mreže i poboljšanje usluga koje pruža u Europi.

Rezultirajuće povećanje obima avionskog i pomorskog transporta također će ojačati konkurentnost Grupe na globalnom tržištu, omogućujući joj da odgovori na raznolike zahtjeve svojih globalnih klijenata, poboljša sposobnost ispunjavanja logističkih potreba između Azije i Europe i drugdje, te osnaži svoju globalnu strukturu klijenata.

S obzirom da NX Grupa i cargo-partner imaju različite baze klijenata i prednosti u određenim zemljama i regijama, nastojat će stvarati sinergije u svojim logističkim operacijama putem međusobnog dopunjavanja, čime će ubrzati proširenje i razvoj svojih globalnih poslovanja.

U budućnosti će NX Grupa i cargo-partner maksimalno iskoristiti sinergiju kao ujedinjeno tijelo kako bi stvorili vrijednost za klijente i dioničare NX Grupe.

cargo

S lijeva na desno: Stefan Krauter, Osnivač & bivši vlasnik, član Nadzornog Odbora Grupe cargo-partner Mitsuru Saito, Predsjedavajući, NX Holdings

[Profil cargo-partner Grupe]

(1)

Naziv

cargo-partner GmbH (jedna od stečenih kompanija)

(2)

Sjedište

Airportstraße 9, 2401 Fischamend, Austria

(3)

Ime i titula predstavika

Luca Ferrara, CEO

(4)

Opis poslovanja

Logističko poslovanje, primarno avionski i pomorski transport

(5)

Datum osnivanja

30 Novembar 1983. godine

(6)

Poslovni rezultati u zadnjoj fiskalnoj godini (zaključeno 31. decembra 2022. godine)

Konsolidirani prihod: 2.063.395  hiljada eura (309.509 milijuna jena*)

Konsolidirani EBIT: 71.480  hiljada (10.722 milijuna jena*)

(7)

Glavni dioničar i udio u vlasništvu

Nippon Express Europe GmbH: 100%

* Pretvoreno prema tečaju 1 euro = 150 jena

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti