Iz Frankfurta za Mexico City

cargo-partner predstavlja novu uslugu konsolidacije avio pošiljki

25.01.2024. 08:40 / Izvor: Akta.ba
cargo

Međunarodni pružalac transporta i logistike proširio je svoje usluge konsolidacije avio pošiljki pokretanjem nove rute.

Međunarodni pružalac transporta i logistike proširio je svoje usluge konsolidacije avio pošiljki pokretanjem nove rute koja povezuje Frankfurt s Mexico Cityjem. Ovo strateško proširenje ima za cilj riješiti izazove s kojima se suočavaju europski izvoznici u osiguravanju ekonomičnih kapaciteta za prijevoz robe prema Meksiku usred napetosti na tržištu. S avio izvoznim vratima u Frankfurtu, Beču i Budimpešti, ova kompanija nastoji ponuditi fleksibilna rješenja.

Potražnja za pouzdanim i ekonomičnim transportnim rješenjima prema Meksiku porasla je, što je rezultiralo sve nesigurnijim tržištem u smislu cijena i usluga. Kao odgovor, cargo-partner je dodao još jednu rutu svom portfoliu usluga avio konsolidacije, nudeći pouzdano rješenje kako bi svojim kupcima pomogao održati integritet svojih lanaca snabdijevanja.

S čvrstim operativnim prisustvom u Meksiku koje traje više od dvije godine i posvećenim timom od 50 zaposlenika, cargo-partner se etablirao kao pouzdan pružalac usluga za različite industrije u regiji. Prisustvo kompanije u Meksiku uključuje podružnice u Puebli i Mexico Cityju koje nude sveobuhvatne usluge avio, pomorskog i cestovnog transporta, uključujući rješenja od vrata do vrata i carinsko posredovanje.

Usluga od vrata do vrata iz Zapadne Europe za Meksiko

Nova usluga konsolidacije avio pošiljki operira između aerodroma Frankfurt (FRA) i Međunarodnog aerodroma Felipe Ángeles (NLU) u Mexico Cityju, odgovarajući rastućoj potražnji između Zapadne Europe i Meksika. Koristeći svoju mrežu u Njemačkoj, Nizozemskoj, Belgiji, Poljskoj i Češkoj, cargo-partner može olakšati usluge transporta robe za svoje kupce u regiji. Osim toga, lokalni uredi cargo-partnera u Puebli i Mexico Cityju omogućuju besprijekornu daljnju distribuciju unutar Meksika.

Prilagođena rješenja za automobilsku industriju

Za izvoznike iz Srednje i Istočne Europe, cargo-partner također može dopremiti robu do ove destinacije s redovnim letovima iz Budimpešte, zaokružujući svoj portfolio usluga konsolidacije povezujući Budimpeštu i Beč s raznim odredištima širom svijeta. Usluge konsolidacije u avio transportu za Mexico City posebno su pogodne za kupce u automobilskoj industriji, adresirajući potrebe rastućeg sektora automobilske proizvodnje u Meksiku s posebnim rješenjima poput isporuke "just-in-time".

Optimizirana struktura čvorišta za stabilnost i fleksibilnost

Jo Feiks, korporativni produkt menadžer avio transporta u cargo-partneru: "S obzirom na trenutne izazove na tržištu, europski izvoznici suočavaju se s preprekama u osiguravanju ekonomičnih kapaciteta za transport robe prema Meksiku. S fiksnim kapacitetima, stabilnim tranzitnim vremenima i stabilnim cijenama, naša nova usluga avio konsolidacije iz Frankfurta do Mexico Cityja osigurava redovne i pouzdane usluge usred nepredvidivih uslova na tržištu. Osim toga, naša europska struktura izvoznih vrata avio transporta, s Bečom, Frankfurtom i Budimpeštom kao glavnim čvorištima, omogućuje nam da ponudimo fleksibilna rješenja kako bi zadovoljili jedinstvene potrebe svakog kupca."

S obzirom na trenutnu krizu u Crvenom moru, avio transport iz Europe prema Aziji također je dobio zamah zbog svoje sposobnosti pružanja stabilnih usluga unatoč nepredviđenim događajima. Osim toga, usluga konsolidacije cargo-partnera između Beča i Chicaga i dalje uživa visoku potražnju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti