OBNOVA PROFITABILNOSTI

Pepco se povlači s austrijskog tržišta

21.02.2024. 10:51 / Izvor: Index.hr
eu

Evropski diskontni maloprodajni lanac Pepco Group objavio je da će napustiti austrijsko tržište.

Evropski diskontni maloprodajni lanac Pepco Group objavio je da će napustiti austrijsko tržište, navodeći da ne očekuje zadovoljavajuće financijske rezultate u toj zemlji.

"Grupa je danas zaključila da će prekinuti svoje operacije u Austriji jer ne predviđa da će austrijsko tržište dostići odgovarajuću razinu povrata", navedeno je u regulatornoj prijavi kasno u ponedjeljak, prenosi Reuters. 

Vlasnik brendova Pepco, Poundland i Dealz, koji je kotiran na Varšavskoj burzi i koji je na kraju prosinca imao ukupno 4832 trgovine, ušao je na austrijsko tržište u rujnu 2021. i upravlja sa 73 trgovine u zemlji.

Trgovački uvjeti nastavljaju biti izazovni

U listopadu je Pepco rekao da će usporiti svoj program otvaranja trgovina kako bi se usredotočio na obnovu profitabilnosti, ali da i dalje planira otvoriti najmanje 400 novih trgovina u 2023./24.

Pepco je rekao da će izlazak iz Austrije poboljšati novčani tok grupe i osnovnu profitabilnost za 2024. i dodao da će im to omogućiti usredotočenje na druga tržišta na kojima mogu generirati veće povrate.

Također su rekli da odluka ne utječe na njihovu postojeću strategiju rasta u zapadnoj Europi ni na poslovne operacije drugdje.

Trgovački uvjeti nastavljaju biti izazovni u većem dijelu Europe, rekao je Pepco prošlog mjeseca, iako je ostao "oprezno optimističan" za 2024.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti