Vrhunski menadžeri na čelu

Poljski Pepco zvanično registrovao firmu u Sarajevu

06.03.2023. 13:14 / Izvor: Akta.ba
pepco

Nakon uspjeha u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, Pepco sada cilja na područje Sarajeva i Banje Luke za svoje prve trgovine.

Poljski maloprodajni lanac trgovina Pepco zvanično je dobio svoje predstavništvo u Bosni i Hercegovini. Firma pod nazivom Pepco B-H d.o.o. registrovana je 24.02.2023 godine sa sjedištem u Sarajevu u ulici Skenderpašina br. 1.

Na čelu bh. Pepca je Tomislav Bekavac koji je sa svojim timom napravio veliki uspjeh u Hrvatskoj.

Firma je osnovana sa kapitalom od 40.000 KM.

Pored Bekavca kao izvršna direktorica je Matea Borković koja je do sada obnašala funkciju direktorica Pepco za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju.

“Otvaranje Pepco prodavnica u Bosni i Hercegovini je sljedeći važan korak na putu rasta našeg brenda. Prateći rezultate istraživanje tržišta i uočavajući veliko interesovanje u  balkanskim zemljama poput Slovenije, Hrvatske i Srbije, također očekujemo da ćemo steći popularnost među kupcima u Bosni i Hercegovini. Pepcove vodeće cijene na tržištu, kvalitet proizvoda kao i široka ponuda odjeće i kućnih potrepština govore sami za sebe – svakog dana negdje u Evropi otvorimo novu Pepco prodavnicu, a mjesečno u prosjeku obavljamo 28 miliona transakcija”, kazala je prilikom prve najave dolaska ovog brenda u BiH Anca Radu, regionalna direktorica maloprodaje lanca Pepco.

Pepco je jedinstveni maloprodajni lanac diskontnih trgovina sa raznolikom ponudom, kako proizvoda za dom, tako i odjeće za cijelu porodicu sa oko 500 kategorija, a sve po veoma niskim cijenama. Niske cijene su ključna snaga Pepco prodavnica, kako ističe većina njegovih kupaca (65%). Pepco prodavnice su povoljne i nude profesionalnu, prijateljsku uslugu.

Njihov indeks zadovoljstva kupaca iznosi 88%, što se ogleda u redovno osvajanim nagradama kao što su Zvijezde kvaliteta usluge. Nakon uspjeha u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, Pepco sada cilja na područje Sarajeva i Banje Luke za svoje prve trgovine, a nakon njih slijedi dalje širenje u zemlji.

I.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti