Turci kupuju na desetine stanova u Budvi

04.08.2018. 09:47 / Izvor: B92
Turci kupuju na desetine stanova u Budvi

Više od 40 stanova i poslovnih prostora tokom ove godine kupili su turski državljani u Starom gradu i luksuznim stambenim kompleksima.

Više od 40 stanova i poslovnih prostora tokom ove godine kupili su turski državljani u Starom gradu i luksuznim stambenim kompleksima u samom srcu Budve.

Procjenjuje se da u zakupu biznismeni iz ove države drže oko 50 poslovnih prostora u ekskluzivnoj zoni Budve, uz samu obalu i u Starom gradu, pišu crnogorski mediji.

Praktično, samo u Starom gradu više od deset poslovnih prostora su zakupili turski državljani, otvarajući prodavnice nakita, kožne galanterija, ali i suvenirnice.

Kupljeno je i nekoliko stanova i par poslovnih prostora u samom Starom gradu, ali milionska trgovina nekretninama "odigrava" se i stotinjak metara dalje u luksuznim građevinama.

Naime, samo u budućem multi apartmansko-trgovačkom kompleksu "Porto Budva" turski državljani kupili su, kako je "Vijestima" potvrdila direktorica prodaje kompanije "Alart centar" Ana Golubović deset luksuznih stanova od početka godine. Ona je potvrdila da je interesovanje turskih državljana veliko, te da svakodnevno imaju upite.

Poznato je da je cijena kvadrata stana u "Porto Budva" od najmanje četiri hiljade eura pa do deset hiljada, koliko košta kvadrat poslovnog prostora u budućem šoping centru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti