U Vijećnici upriličen prijem za učesnike Sarajevo Business Foruma

25.04.2018. 08:00 / Izvor: Akta.ba
U Vijećnici upriličen prijem za učesnike Sarajevo Business Foruma
OTVORI GALERIJU

U sarajevskoj Vijećnici sinoć je upriličen prijem povodom vodeće poslovno-investicijske konferencije u regionu jugoistočne Evrope "Sarajevo Business Forum"

U gradskoj Vijećnici sinoć je upriličen svečani prijem dobrodošlice za učesnike 9. Sarajevo Business Foruma čiji bogat trodnevni program zvanično počinje sutra u zgradi Parlamenta BiH. Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor BBI banke Amer Bukvić pozdravili su prisutne zvanice i podsjetili na značaj kojeg ova poslovno-investicijska konferencija ima za Sarajevo, BiH, ali i sve zemlje regiona koje se stranim investitorima predstavljaju pod sloganom “Jedan region, jedna ekonomija”.

Gradonačelnik Abdulah Skaka prisutnima je poželio dobrodošlicu u Sarajevo, uz poruku kako su došli u centar regije.  

"Sretan sam što sam gradonačelnik grada koji je domaćin ovakog Foruma, Sarajevo Busines Foruma. Upućujem dobrodošlicu svima koji su prvi put ovdje, ali svakako i onima koji ponovno dolaze na SBF. Želim svima uspješan rad i nadam se da će donijeti dobro Sarajevu I vašim biznisma napredak”, izjavio je Skaka te se u svom obraćanju posebno zahvalio direktoru BBI banke, Ameru Bukviću, na kontinuiranoj promociji Sarajeva i na privlačenju stranih investicija u glavni bh. grad.

"Ovo je deveti put da Sarajevo Business Forum organizira Bosna Bank International (BBI) u saradnji s Islamskom razvojnom bankom (IDB). Ove godine bilježimo najveće brojeve do sada. Sretni smo jer ove godine imamo 1.800 učesnika, više od 360 akreditovanih predstavnika medija će pratiti naš rad, a u naredna tri dana predstavit ćemo i najveći broj projekata do sada, 225. Nadam se da će na SBF i dalje nastaviti da dolaze poslovni ljudi, biznismeni i investitori iz cijeloga svijeta te da ćemo i dalje biti most između njih i regiona Jugoistočne Evrope ", poručio je direktor BBI banke Amer Bukvić.

Za izuzetnu ulogu u promovisanju poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini, stranim investitorima i privrednicima, sinoć su uručene i specijalne nagrade Grada Sarajeva.

Prvi dan posvećen je analizi na koji način šest zemalja zapadnog Balkana može prosperirati u odnosima sa EU „Western Balkans Six Regional Economic Area - Thriving with the EU”.

U fokusu drugog dana je utjecaj ekonomija evropskih zemalja na region, te će biti razmatrano jačanje regionalne industrije kreiranjem jačih lanaca snabdijevanja, kako proizvoditi više gotovih proizvoda te koje su to sve prednosti na koje mogu računati zemlje u susjedstvu EU.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti