Vlasniku "Pavlović banke" skinute sve mjere zabrane, može da napusti BiH

27.10.2017. 11:26 / Izvor: SRNA
Vlasniku 'Pavlović banke' skinute sve mjere zabrane, može da napusti BiH

Vlasnik "Pavlović banke" Slobodan Pavlović konačno je slobodan čovjek, odnosno bez ikakvih zabrana može da napusti BiH.

Vlasnik "Pavlović banke" Slobodan Pavlović konačno je slobodan čovjek, odnosno bez ikakvih zabrana može da napusti BiH, rekao je Srni njegov advokat Miodrag Stojanović.

"Nakon skoro dvije godine istrage u predmetu protiv Slobodana Pavlovića i drugih rukovodilaca 'Pavlović banke' zbog krivičnog djela pranje novca i nakon spektakularnog hapšenja, pritvora i svih tih mjera koje su izrečene - kućnog pritvora i zabrane napuštanja mjesta boravka, Apelacioni sud BiH je donio odluku da su te mjere neprimjerene i da više nema razloga da Slobodan Pavlović bude na mjerama zabrane napuštanja BiH", rekao je Srni Stojanović.

On kaže da se Tužilaštvo BiH žalilo na odluku sudije da se ukine i ova posljednja mjera prema Pavloviću, ali je Apelaciono vijeće Suda BiH juče odbilo njihovu žalbu.

"Tako da danas konačno mogu da potvrdim da je Slobodan Pavlović, što se tiče Suda BiH, bez ikakvih mjera zabrane", kaže Stojanović, dodavši da je ovo pobjeda pravde.

"Slobodan Pavlović, kao ozbiljan i odgovoran čovjek, sigurno neće ni na koji način zloupotrijebiti ovakvu odluku suda, a sloboda njegovog kretanja samo će omogućiti uspješnost rada njegove kompanije i boljitak života za sve zaposlene u njoj", istakao je Stojanović.

On je podsjetio da istraga u slučaju "Pavlović banke" još traje.

"Ona već sedam mjeseci 'stoji u mjestu', jer, navodno po zahtjevu Tužilaštva, Izrael i Srbija nisu odgovorili na njihove zamolbe. Kao Pavlovićev branilac ja ne znam šta stoji u tim zamolnicama, ali je neshvatljivo da u Tužilaštvu taj predmet stoji sedam mjeseci", navodi Stojanović.

On naglašava da je odbrana uvjerena da u predmetu "Pavlović banka" nema elemenata krivičnog djela i očekuje da će se istraga i završiti obustavom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti