Zračna luka Mostar dobiva novog strateškog partnera

15.03.2008. 14:07 / Izvor: Slobodna Dalmacija
Zračna luka Mostar dobiva novog strateškog partnera

Mostarska zračna luka dobila je jednogodišnji certifikat Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine, kojim se potvrđuje uspješnost njezina rada tijekom protekle godine. Međunarodna zračna luka Mostar ovim certifikatom ispunjava sve uvjete koji su propisani međunarodnim standardima ali i domaćim zakonodavstvom po pitanju uspješnog i sigurno obavljenog posla.

Uspoređujući frekventnost sarajevskog i mostarskog aerodroma, treba reći da je spomenuti certifikat sarajevski aerodrom dobio na dvije godine, a mostarski na jednu godinu.

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić izjavio je kako je zadovoljan radom menadžmenta kompanije ali i dozvolom koja predstavlja veliki korak naprijed u odnosu na prethodne godine.

Certifikat predstavlja dobar temelj za budući rad mostarskog aerodroma, a naš je cilj biti sve bolji i konkurentniji na tržištu jer imamo predispozicije za uspješan rad. Grad Mostar je jedno od prepoznatih svjetskih turističkih odredišta s obzirom na UNESCO-ov spomenik Stari most i povjesnu jezgru grada koji permanentno plijene pozornost turista, zatim vjersko-turističko odredište Međugorje i Blagaj, ali i druge atraktivne destinacije u okolici Hercegovine – istaknuo je Raspudić, dodajući da je u prva tri mjeseca ove godine bilo najviše letova iz Italije, ali i uobičajeno velike zaintersovanosti Iraca za Međugorje.

Da ima interesa za ulaganje u mostarsku zračnu luku potvrđuje i dolazak jordanskog izaslanstva, ali o čijem posjetu Raspudić nije želio govoriti konkretnije jer se pregovori o odabiru strateškog partnera vode već desetak dana, te da će taj cijeli proces odabira strateškog partnera biti trasparentan ali da sada ne može otkrivati više detalja.

Grad Mostar vlasnik je 88 posto udjela u Zračnoj luci Mostar, a odabir strateškog partnera određuje ukupnu budućnost i razvoj ovog izuzetno važnog aerodroma koji je po svojim geografskim specifičnostima zanimljiv za strane ulagače – kazao je Raspudić, dodavši hoće li strateški partner biti Jordanci ili netko drugi u ovom trenutku se ne zna, ali do kraja godine pitanje odabira strateškog partnera se treba riješiti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti