Firma G.T.R. iz Mostara gradi kuću u dječijem selu u Općini Ravno

04.09.2015. 14:04 / Izvor: Akta.ba
Firma G.T.R. iz Mostara gradi kuću u dječijem selu u Općini Ravno

Za izgradnju prve od tri kuće predviđeno je 826.000 kuna, odnosno nešto više od 213.000 KM. Trenutno angažovano deset radnika.

Firma G.T.R. d.o.o. iz Mostara angažovana je na izgradnji jedne, od ukupno tri kuće koje su predviđene u realiziaciji projekta izgradnje dječijeg sela u Općini Ravno.

Vlada Republike Hrvatske u decembru prošle godine donirala je 826.000 kuna, odnosno nešto više od 213.000 KM, za izgradnju jedne kuće za nezbrinutu djecu u Ravnom.

Nakon provedenih procedura Općina Ravno 13. avgusta 2015. godine potpisala je ugovor sa firmom G.T.R. d.o.o. iz Mostara, a predviđeni rok radova je 70 dana.

Kako je za Poslovni portal Akta.ba izjavio voditelj projekta u firmi G.T.R. Edin Dedović, na izgradnji kuće trenutno je angažovano deset radnika.

"Već smo izlili temelje i uradili podnu ploču. Planirano je da se izgradi prizemlje i jedan sprat. Rok za završetak radova je 70 dana. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti i da će radovi biti obavljeni u roku", kazao je Dedović.

Ocijenio je da vremenske prilike idu u prilog radovima.

"Trenutno imamo samo vrućinu, a kiše nema. Ukoliko se dese obimnije padavine tada može doći do probijanja rokova radova", rekao je Dedović.

Pojasnio je da je tenderom predviđena izgradnja jedne od ukupno tri kuće, te da će G.T.R. konkurisati i na tender za druge dvije kuće kada bude raspisan.

K.S. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije