Općina Ilidža izdvojila 100.000 KM za nabavku opreme Domu zdravlja Ilidža

12.11.2015. 11:43 / Izvor: Akta.ba
Općina Ilidža izdvojila 100.000 KM za nabavku opreme Domu zdravlja Ilidža

Općina Ilidža i JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo u prostorijama Općine Ilidža, 11. novembra 2015. godine potpisali su Sporazum o namjenskom korištenju sredstava za nabavku stomatološke stolice, mobilijara za Pneumoftiziolški dispanzer.

Općina Ilidža i JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo u prostorijama Općine Ilidža, 11. novembra 2015. godine potpisali su Sporazum o namjenskom korištenju sredstava za nabavku stomatološke stolice, mobilijara za Pneumoftiziolški dispanzer i automobila za Higijensko-epidemološku službu Doma zdravlja Ilidža.

Ovim Sporazumom Općina Ilidža je iz budžeta odobrila sredstva u iznosu od 100.000 KM za nabavku opreme radi poboljšanja uslova rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Sporazum su potpisali općinski načelnik Senaid Memić i direktor Doma zdravlja Kantona Sarajevo Milan Mioković.

"Općina kontinuirano vodi računa o zdravstvu na Ilidži i finansijski ga podržava kako bi pružanje zdravstvenih usluga našim stanovnicima bilo što bolje. Želja nam je da Dom zdravlja Ilidža ima najbolje uslove i da pruža najbolje usluge građanima naše općine. I u narednim godinama ćemo, u okviru naših mogućnosti, pomagati i ulagati u zdravstvo na Ilidži", kazao je u svom obraćanju načelnik Memić.

Direktor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo Milan Mioković se ovom prilikom zahvalio Općini Ilidža i njenom načelniku Memiću na dosadašnjoj uspješnoj sardnji i kontinuiranoj pomoći za stvaranje povoljnijih uslova u cilju pružanja kvalitetnijih zdrastvenih usluga na području općine Ilidža.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije