Počela sanacija klizišta u zaseoku Rekići

25.10.2016. 14:14 / Izvor: Fena
Počela sanacija klizišta u zaseoku Rekići

Prema riječima predsjednika MZ Vrsta Azima Imširevića, višegodišnji problem s klizištem posljednje dvije godine uveliko je eskalirao.

U zaseoku Rekići koji pripada bihaćkoj mjesnoj zajednici Vrsta, počeli su radovi na sanaciji klizišta. Riječ je o klizištu koje ugrožava četrnaest porodica u zaseoku Rekići, a zahvaljujući zajedničkim sredstvima grada Bihaća i UNDP-a ukupne vrijednosti 301.000 KM, počeli su građevinski radovi.

Prema riječima predsjednika MZ Vrsta Azima Imširevića, višegodišnji problem s klizištem posljednje dvije godine uveliko je eskalirao uslijed obilnih kišnih padavina, a zahvaljujući sredstvima grada Bihaća i UNDP-a, konačno će se riješiti problem za četrnaest porodica koje su direktno ugrožene klizištem.

 - Hvala svima koji su osigurali sredstva za sanaciju ovog klizišta i evo služi nas i lijepo vrijeme i mislim da ćemo završetkom ove sanacije zaštititi šesnaest objekata koji su već sad imali štete od pomjeranja zemlje - dodao je Imširević a navodi se u saopćenju iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije