Potpisan memorandum: Visočki Općinski sud dobit će novu zgradu

21.07.2017. 08:32 / Izvor: Akta.ba
Potpisan memorandum: Visočki Općinski sud dobit će novu zgradu

Izgradnjom nove zgrade osigurat će se bolji uslovi za efikasniji rad suda te pružanje boljih i efikasnijih usluga građanima.

U ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona, ministar za pravosuđe i upravu Mirnes Bašić je prisustvovao ceremoniji potpisivanja Memoranduma o razumijevanju za izgradnju nove zgrade Odjeljenja Općinskog suda u Visokom smještenog u Olovu, u vrijednosti od 300.000 eura, između Ambasade Kraljevine Norveške u BiH, Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), Ministarstva za pravosuđe i upravu Zeničko-Dobojskog kantona, Općinskog suda u Visokom i Općine Visoko.

Pored ministra Bašića, na ceremoniji su se prisutnima obratili predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija, predstavnik Ambasade Kraljevine Norveške u BiH Ognjen Grujić, direktor Sekretarijata VSTV-a BiH  Admir Suljagić, predsjednik Općinskog suda u Visokom Enes Behlulović i načelnik Općine Olovo Đemal Memagić.

Učestvujući i u ovom projektu Vlada Zeničko-dobojskog kantona daje punu podršku i dokazaje spremnost da sufinansiranjem sa odgovarajućim sredstvima, želi stvoriti uslove za rad pravosudnih institucija na području Zeničko-dobojskog kantona i time stvoriti pretpostavke stvaranju neovisnog i efikasnog pravosudnog sistema.

Zahvaljujući inovativnom pristupu unaprjeđenja rada pravosuđa i kontinuiranim zalaganjima VSTV-a BiH u ovom domenu, međunarodni donatori, a posebno Vlada Norveške prepoznali su VSTV BiH kao ključnog partnera u izgradnji i očuvanju efikasnog, transparentnog, nezavisnog i modernog pravosuđa u BiH.

Izgradnjom nove zgrade osigurat će se bolji uslovi za efikasniji rad suda te pružanje boljih i efikasnijih usluga građanima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije