U nastavku izgradnje saobraćajnice Ilidža-Hrasnica gradit će se kružni tok

17.02.2017. 14:41 / Izvor: Akta.ba
U nastavku izgradnje saobraćajnice Ilidža-Hrasnica gradit će se kružni tok

Nastavak izgradnje spomenute saobraćajnice započet će u ovoj godini.

Izgradnja saobraćajnice sa tramvajskom prugom Ilidža-Hrasnica još uvijek je za Općinu Ilidža jedan od najvažnijih projekata, a uskoro bi trebala dobiti i novi kružni tok.

Nastavak izgradnje spomenute saobraćajnice započet će u ovoj godini.

Mirsad Čaušević, pomoćnik načelnika za investicije i komunalne poslove Općine Ilidža za akta.ba kazao je kako se trenutno rješavaju imovinska-pravna pitanja na samoj raskrsnici Sokolović-Kolonija do koje se došlo sa izgradnjom, kako bi se nesmetano moglo nastaviti sa izgradnjom desnog dijela saobraćajnice.

"Ostao nam je još jedan objekat za uklanjanje na desnoj strani saobraćajnice koji predstavlja prepreku nastavku izgradnje a koji će uskoro biti rješen. Već ranije je na spomenutom dijelu bila projektovana raskrsnica u nivou sa semaforima, a sada smo došli na ideju da pokušamo, s obzirom da imamo dovoljno prostora, da na tom mjestu napravimo kružni tok saobraćaja, tako da bi trenutno veliki pravac na neki način presjekli a time i olakšali prohodnost same raskrsnice", kazao je Čaušević.

U proteklom periodu je asfaltrian desni dio saobraćajnice u dužini od 450 metara u dva sloja, urađena je pješačka staza i montirana javna rasvjeta.

Kako je Čaušević kazao u ovoj godini će biti raspisan javni natječaj za izradu projektne dokumentacije za izgradnju rondoa, a ukoliko svi uslovi budu zadovoljeni krenut će se i sa njegovom izgradnjom.

"Procijenjena vrijednost izgradnje rondoa je oko 500 hiljada KM, ali će se tačna projektantska vrijednost znati tek kada se uradi projekt", kazao je Čaušević.

Nedavno je Općina Ilidža raspisala javni poziv za izvođenje radova na sanaciji, rekonstrukciji i asfaltiranju saobraćajnica na području ove općine. Poziv je podijeljen u 3LOT-a a procijenjena ukupna vrijednost okvirnog sporazuma je više od 1,5 miliona KM bez PDV-a.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije