Potpisan ugovor za izgradnju sportske dvorane na Grbavici

30.07.2015. 09:30 / Izvor: Akta.ba

Multifunkcionalna sportska dvorana na Grbavici predstavlja jednu od najvećih investicija Općine Novo Sarajevo, a ispunjavat će evropske standarde za većinu dvoranskih sportova.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija i direktor firme Unigradnja dd Sarajevo Mujo Duraković 29. jula ove godine na platou ispred sportske dvorane na Grbavici potpisali su Aneks XI Ugovora za izgradnju sportske dvorane u vrijednosti od 1.241.692 KM. Potpisivanju Ugovora prisustvovali su premijer Kantona Sarajevo Elvedin Konaković i ministar finansija Kantona Sarajevo Jasmin Halebić.

U svom obraćanju Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da se potpisivanjem ovog Ugovora ulazi u završnu fazu građavinsko – zanatskih radova, te da nakon toga slijedi nabavka opreme za prateće sadržaje, odnosno za kuglanu, streljanu i kancelarijski namještaj.

"Općinsko vijeće Novo Sarajevo na posljednjoj održanoj sjednici usvojilo je Nacrt Nacrt Odluke o usvajanju Elaborata o ekonomskoj opravdanosti osnivanja pravnog lica za upravljanje i održavanje objekata u vlasništvu Općine i utvrđivanju javnog društvenog ineresa za osnivanje pravnog lica za upravljanje i održavanje objekta u vlasništvu Općine, a sve sa ciljem formiranja pravnog lica koje će upravljati osigurati uvjete za efikasnije, kvalitetnije i namjensko djelovanje Općine na iskorištenosti,održavanju i modernizaciji sportskih objekata, objekata kulture i ostalih sadržaja, a sve radi zadovoljavanja osnovnih potreba građana, što podrazumijeva i upravljanje nad sportskom dvoranom", istakao je načelnik Nedžad Koldžo.

Navedenim Ugovorom vršit će se radovi na mašinskim instalacijama u kotlovnici,  instalacijama klimatizacije-ventilacije, te drugi radovi.

Multifunkcionalna sportska dvorana na Grbavici predstavlja jednu od najvećih investicija Općine Novo Sarajevo, a ispunjavat će evropske standarde za većinu dvoranskih sportova, te biti osposobljena i za ostale kulturne sadržaje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije