Deset mjeseci od osnivanja JP Aerodrom Bihać ima samo upravljačku strukturu

23.08.2016. 12:37 / Izvor: Akta.ba
Deset mjeseci od osnivanja JP Aerodrom Bihać ima samo upravljačku strukturu

Nakon što je priča stala, građani zaboravili na obećanja, a podjela budžetskog novca na preduzeća koja postoje radi sebe se nastavila.

Naime, najavljivana sredstva sa nivoa FBiH nisu uplaćena, a trebalo je uplatiti preko dva miliona KM. Tako je u toj liniji od lokalnog nivoa do Federalnog zakazao i gradonačelnik Galijašević, zakazao premijer Vlade FBiH Novalić Fadil, kao i ministar koji predstavlja Krajinu Dedić Šemsudin. Nije Bišćane razočaralo još jedno obećanje u nizu koje nije ispunjeno, svakako da će toga biti i ovog septembra, naslušali su se oni projekata od kargo aerodroma, plinovoda, pa evo i do najnovijeg – Aerodrom Bihać, piše krajina.ba.

Međutim, ovo nije ostalo samo na obećanju, Odluka koju je usvojilo gradsko vijeće košta građane, jer su troškovi JP Aerodrom Bihać takvi da se plaća Nadzorni odbor, Skupština, pa i direktor preduzeća, a već pomenutom Odlukom definirano je da dok Aerodrom sam ne bude ostvariovao prihode, troškove snosi osnivač, u ovom slučaju Gradsko vijeće.

Prema tome, dok god Aerodrom ne bude u funkciji, uprava na čelu sa direktorom je na štetu budžeta građana. Nakon što je priča stala, građani zaboravili na obećanja, a podjela budžetskog novca na preduzeća koja postoje radi sebe se nastavila.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti