* This article is available only in B/H/S language.

Pogledajte rang listu korisnika grant sredstava za 2017. godinu

Izvor: Akta.ba, 21.6.2017 13:33:11

Pogledajte rang listu korisnika grant sredstava za 2017. godinu

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je rang listu korisnika grant sredstava tekućih transfera za 2017. godinu, saznaje portal Akta.ba.

Na osnovu javnog poziva koji je bio objavljen u martu ove godine, za poticaje inovatorima odabrano je 12 pojedinaca, a za unapređenje institucijske poduzetničke infrastrukture poticaje je dobilo 10 firmi i to Networks INT , Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK", SPARK poslovni park, Razvojna agencija Žepče, Udruženje/Udruga DKH Mostar, Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak INTERA Mostar, JU "Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona" Bihać, JP RPC Tuzla-inkubator "Lipnica",  Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče i JU Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke-HERAG.

Nadalje, za poticaje je odabrano i 17 udruženja, komora i obrazovnih institucija koje svojim projektima promovišu i potiču razvoj poduzetništva i obrta, dok je 48 firmi dobilo sredstva za namijenjena u okviru projekta tradicionalnih i starih zanata.

Poticaje namijenjene za razvoj vezanih i posebnih obrta dobilo je 59 obrtnika, a 142 firme su dobile sredstva kao poticaj novoosnovanim subjektima.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Slične vijesti

Prikaži još vijesti iz ove rubrike

Učitavanje...