Talić: Iskoristiti potencijale za avanturistički turizam

15.09.2017. 09:53 / Izvor: SRNA
Talić: Iskoristiti potencijale za avanturistički turizam

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić istakao je da Banjaluka ima veliki potencijal za razvoj avanturističkog i etno-turizma

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić istakao je da Banjaluka ima veliki potencijal za razvoj avanturističkog i etno-turizma, te da naročito ima kapacitete za turiste koji su zainteresovani za slobodno penjanje na lokacijama kao što je kanjon Tijesno.

Talić je, nakon posjete penjačkom festivalu "Dril end čil", koji se održava u Gornjim Rekavicama kod Banjaluke, izrazio zadovoljstvo što je grad na Vrbasu domaćin trećeg Međunarodnog festivala penjača i hajlajnera koji je okupio učesnike iz 15 zemalja.

"Bitno je i da mi, građani Banjaluke budemo svjesni ovog potencijala, te da Gradska uprava više radi na tome da se eksploatiše ovo područje u turističkom smislu", rekao je Talić novinarima.

On je dodao da će ova vrsta turističke ponude imati značajno mjesto u kompletnoj turističkoj ponudi grada.

"Biće nam cilj da u narednom periodu pokušamo da, uz rafting, i ovu vrstu ponude unaprijedimo i približimo turistima", rekao je Talić.

Učesnike festivala posjetio je i direktor Turističke organizacije Banjaluka /TOBL/ Ostoja Barašin koji je istakao važnost podrške ovakvim događajima i dodao da su TOBL i grad, u skladu sa svojim mogućnostima, podržavali "Dril end čil" festival koji već treću godinu privlači sve veći broj avanturista.

U kampovima kod Gornjih Rekavica i na penjačkim smjerovima u kanjonu Tijesno do 18. septembra družiće se penjači iz svih krajeva svijeta, a organizatori iz Penjačkog kluba "Ikstrim", osim sportskih, pripremili su im i različite druge aktivnosti.

Osim penjača, posebna atrakcija su takozvani hajlajneri - akrobate koji hodaju preko jedne vrste najlonskog užeta, koje postavljaju između stijena preko kanjona.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti