U kompleksu luksuznih apartmana Dvor prodato više od 40 posto stanova

15.08.2013. 10:03 / Izvor: eKapija.ba
U kompleksu luksuznih apartmana Dvor prodato više od 40 posto stanova

Radovi na izgradnji kompleksa luksuznih apartmana Dvor, u sarajevskom naselju Marindvor, investicije vrijedne više od 15 miliona KM, su u punom jeku, te se završavaju i prije samog roka.

Radovi na izgradnji kompleksa luksuznih apartmana Dvor, u sarajevskom naselju Marindvor, su u punom jeku, te se završavaju i prije samog roka.

Kompleks koji će sačinjavati 42 luksuzna apartmana, bit će spreman za useljenje već u martu naredne godine. Nakon samo pet mjeseci od početka radova, prodato je više od 40 posto stanova.

Moderna arhitektura i vrhunski kvalitet gradnje objekta Dvor, garant su da će ovaj kompleks Sarajevu donijeti novi način življenja. Na sedam spratova će biti 42 stana, površine od 54 do 116m2, dok će prizemlje kompleksa biti namijenjeno za poslovne prostore. Garažni prostor će biti smješten na dvije etaže i imati kapacitet od 57 mjesta.

Sam objekat je odlikuje ugradnjom materijala vrhunske kvalitete za eksterijer i enterijer, uz primjenu posljednjih tehnoloških dostignuća kad je riječ o zvučnoj i termo-izolaciji i posebno projektiranom sigurnosnom sistemu.

Arhitekte projekta su Kenan Brčkalija i Adnan Harambašić, iz arhitektonskog ured "ahA + knAp", dok je za prodaju stanova zadužena agencija ''My Place''.

Podsjetimo, za ovu modernu građevinu, investitor Društvo za ulaganje u Južnu Evropu (SEIC), registrirano u BiH, izdvojilo je čak 15 miliona KM.

Glavni izvođač radova je najveća evropska građevinska kompanija Strabag.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije