Predstavljamo

Alternativa domaćin sjednice Upravnog odbora Udruženja poslodavaca KS

03.11.2018 10:19:27 / Izvor: Akta.ba

U prostorijama firme Alternativa je održana VI sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo.

S ciljem da svaka firma dobije priliku da se predstavi članovima Udruženja poslodavaca, sjednice se svaki put održavaju u jednoj od firmi članica Udruženja.

Tako su prije samog zasijedanja članovi Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo imali priliku da posjete proizvodne prostore firme Alternativa gdje su se detaljnije upoznali sa firminim poslovanjem  i širokom paletom proizvoda.

Pored članova Udruženja poslodavaca, sjednici su prisustvovali i aktuelni ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović, šefica odjela za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih u Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih KS Lamija Husić, v.d. direktora Zavoda za zapošljavanje KS Muhamed Bekto, članovi GIZ-a (Njemačkog društva za međunarodnu saradnju), te stručni savjetnik za industriju pri Ministarstvu privrede KS Adnan Aganović.

Na sjednici se raspravljalo o sljedećim tačkama dnevnog reda:

  •     razmatranje Nacrta Zakona o dualnom obrazovanju;
  •     razmatranje dokumenta “Šta poslodavci KS očekuju od nove vlasti u Kantona Sarajevo”;
  •     razmatranje Prijedloga Sporazuma o saradnji sa Univerzitetom u Sarajevu;
  •     razmatranje Prijedloga Sporazuma o saradnji sa Internacionalnim Univerzitetom u Sarajevu;
  •     tekuća pitanja.

Nakon obilaska i sjednice uslijedio je i ručak koji je upriličen u prostorijama firme. Članovi Upravnog odbora i gosti uživali su ribljim specijalitetima. Za ručkom se razgovaralo o ishodu sjednice, ali i o dojmovima o posjeti firmi Alternativa koji su bili izuzetno pozitivni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo