Chronos za septembar priprema online edukaciju

Predstavljamo

Chronos za septembar priprema online edukaciju

19.08.2013 14:47:12 / Izvor: eKapija.ba

Chronos d.o.o. Zenica je odlučio da pokrene Online edukaciju ili e-learning, kako god volite.

Da li su pogriješili sa tom odlukom?

Koliko je BiH „zrela“ za online edukaciju?

Ostaje da se vidi. U firmi Chronos se nadaju da su napravili dobar potez, i da će mnogima, a pri tome se misli prvenstveno na mlađe generacije, olakšati učenje.

Ko voli „učioničku“ edukaciju, nju nastavljaju raditi redovno, u okviru projekta abc KNJIGOVODSTVO. I ova edukacija je dio projekta abc KNJIGOVODSTVO, a njen nosilac i organizator je CHRONOS doo  Zenica.

U tu svrhu rade i novu web stranicu, a za sada možete vidjeti samo najavnu – www.chronosedukacija.com.

Kada počinje?

Planirani početak je septembar. Sve zavisi od tempa rada, pripreme video i pisanih materijala, strpljenja i želje. U svakom slučaju, jesen će biti u znaku početaka online edukacije,  za koju su prema procjenama  prvi u BiH  koji to rade na ovakav način (a vidjećete kakav je to način).

 

Koje obuke će se nuditi (za početak)?

  • abc KNJIGOVODSTVO

Ovu edukaciju mogu pohađati svi koji žele naučiti osnove knjigovodstva. Bez obzira žele li taj posao raditi u vlastitoj firmi, ili nadograditi znanje sa fakulteta, ili pak pokušati prekvalifikovati se. Možete ovu edukaciju upisati i iz čiste radoznalosti – možda vam se svidi. U osnovi, namijenjena je svima koji su zainteresovani za sticanje osnovnih znanja iz knjigovodstva.

 

  • Napredno računovodstvo

Ovaj Modul predstavlja svojevrsnu nadogradnju basic Modula – abc KNJIGOVODSTVO. Dopalo vam se knjigovodstvo, želite više naučiti, treba vam više znanja, poslodavac od vas zahtijeva odgovore na kompleksna pitanja – rješenje je u ovom modulu. On nije koncipiran na „priči o Međunarodnim računovodstvenim standardima“, već na praktičnom računovodstvu i korištenju dopuštenih računovodstvenih metoda i tehnika u radu. I ono što je najbitnije – ovaj Modul se fokusira na efekte primjene određenih računovodstvenih metoda i tehnika na visinu poslovnog rezultatat i visinu poreza na dobit.

 

  • Vođenje poslovnih knjiga za samostalne poduzetnike

Modul „Vođenje poslovnih knjiga za samostalne poduzetnike“ je namijenjen svima koji su zainteresovani za sticanje znanja i vještina za vođenje poslovnih knjiga za samostalne poduzetnike, knjigovođama i vlasnicima samostalnih radnji.

S obzirom na jednostavnost knjigovodstva samostalnih poduzetnika, obaveze primjene prostog knjigovodstva i vođenja poslovnih knjiga po principu blagajne, ovaj modul se može na veoma jednostavan i, recimo na lak način, naučiti.

 

  • Administrativno – finansijski asistent

Cilj ove obuke je naučiti polaznike obuke da savladaju osnovne administrativne i finansijske poslove u preduzeću, i da nakon stečenih znanja i vještina mogu brže i efikasnije obavljati poslove.

Obuka za administrativno – finansijskog asistenta je uokvirila tri segmenta: administrativne, finansijske i poslove marketinga, u nivou i obimu koje uobičajeno treba za jedno takvo radno mjesto. Svako preduzeće, organizacija ili institucija ima određeni broj zaposlenika koji „pokrivaju“ upravo ove segmente, ali koji nemaju dovoljno vještina da ih kvalitetno i uspješno spoje.

Ovu obuku je CHRONOS doo Zenica kao pilot projekat učionički održala u junu mjesecu ove godine, u okviru projekta „Podrška obrazovanju odraslih“ u suradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

 

  • BILLANS E-LEARNING

Obuku za kompletno administriranje  i vođenje  evidentiranje  svih  poslovnih procesa  jednog preduzeća, od robno materijalnog  poslovanja, proizvodnje, finansijske operative, osnovnih sredstava, PDV obračuna, pa do obračuna plata i drugih  ličnih primanja.

Obuka je namjenjena nezaposlenima, studentima, uposlenima i svima koji žele da povećaju konkurentnost na tržištu rada.

Standardno obrazovanje ili edukacija, barem kod Chronos-a, uglavnom  funkcionira  tako  da  profesor  predaje, vi  radite  domaće zadatke  i  seminare, on/ona  ih  kasnije  pregleda  i ocjenjuje.  Na fakultetu također imate  predavanja  i  polažete  kolokvije  i  ispite. Učenje  je  postalo  naporno  ili  je  gradivo  dosadno  i/ili  niste  motivirani. No, došla  su  nova  vremena –  s inovativnijom  i drugačijom  metodologijom, aktivnijim i interaktivnijim načinima podučavanja.

Koncept obuke je sljedeći: nakon registracije korisnici će dobiti user name i lozinku za pristup pisanim i video materijalima za učenje. Uz svaki od modula pripremili su i konkretne  zadatke  sa  rješenjima za testiranje  usvojenog  znanja.

Najmanje jednom sedmično, u dogovorenim terminima, putem webinara korisnici će imati mogučnost konsultacija u direktnom kontaktu sa predavačima.

Pored navedenog, svaki polaznik obuke za Billans e-računovodstvo će imati mogučnost korištenja GOLD licence Billans-a 6 mjeseci nakon završetka obuke.

Ovo su „početne obuke“. Kasnije  svakako  ide  nadogradnja  istih, a vi ste ti od kojih se  očekuju sugestije.

 

Kakav je koncept obuke?

Korak 1 – Prijava na obuku i plaćanje

Korak 2 – Dobijanje registracijske šifre za pristup video, printanim i drugim materijalima

Korak 3 – Učenje dostupnih materijala po segmentima / tematskim cjelinama

Korak 4 – Konsultacije sa predavačem, po dogovoru i prema unaprijed utvrđenom rasporedu

Korak 4 – Pristupanje predispitnom testu

Korak 5 – Pristupanje ispitnom testu (nakon što predavač odobri, tj. nakon položenog predispitnog testa)

 

Koliko će trajati online edukacija?

Nakon registracije i dobijanja pristupne šifre  za pregled materijala i video prezentacija svaki polaznik ima na raspolaganju jedan do dva mjeseca rada, učenja, online konsultacija sa predavačem i testiranja znanja, sve zavisi od modula koji se obrađuje.

Konsultacije sa predavačem će biti moguće putem mejla, forme „pitanja i odgovori“ na web stranici i webinara.

 

Kako će se pristupati ispitu?

Polaznik online radi probni test nakon kojeg predavač  procjenjuje njegovu sposobnost da pristupi konačnoj provjeri znanja.

Kada polaznik uspješno uradi probni test, online pristupa konačnom testiranju. Testovi će se raditi na programu e-računovodstvo firme Billans.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo