al
Ekopak na EYOF-u

Ekologija

Ekopak na EYOF-u

20.02.2019 08:14:28 / Izvor: Akta.ba

Kompanija Ekopak, prvi i vodeći operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini u sklopu svojih aktivnosti sudjelovala je u pripremi i održavanju Evropskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF), održanog u Sarajevu i Istočnom Sarajevom.

Finansijska direktorica Ekopaka Amila Lekić izjavila je Feni da je organizacija cjelokupne infrastrukture bila besprijekorna, te da je dio te uspješne priče bio i Ekopak.

U saradnji sa KJKP "Rad" i EYOF-om, na: Igmanu, Bjelašnici, Skenderiji i Zetri Ekopak je instalirao kompletnu infrastrukturu - posude za selektivno odlaganje otpada što je uveliko pridonijelo da sva olimpijska borilišta budu čista.

Lekić je dodala da još nema podataka o tačnoj količini prikupljenog ambalažnog otpada, što je u nadležnosti KJKP "Rad", ali je istaknula da je veoma važno da će sav prikupljeni otpad biti recikliran.

Također ona je istaknula da je veoma važno da je tokom EYOF-a iz BiH u svijet poslana poruka da se i u BiH prate savremeni trendovi u edukaciji građana, posebno mladih i provode javne kampanje edukacije novih generacija o važnosti prikupljanja i recikliranja ambalažnog otpada.

Ekopak je neprofitna kompanija osnovana 2011. godine s ciljem da u ime svojih klijenata: proizvođača ambalaže, uvoznika, punilaca, distributera i trgovaca, preuzme odgovornost za ispunjenje zakonskih obaveza za reciklažu i iskorištenje ambalažnog otpada u Federaciji BiH.

PODIJELI:

TAGOVI: ekopak eyof otpad reciklaža otpada

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija