al
Novi Volkswagen Caddy: Prije svjetske premijere u februaru

Auto, moto i nautika

Novi Volkswagen Caddy: Prije svjetske premijere u februaru

28.01.2020 09:10:53 / Izvor: Akta.ba
  • Dinamičan, pouzdan, sportski a u isto vrijeme i praktičan: novi Caddy i Caddy Cargo
  • Inovativan, ali još uvijek 100 % Caddy: urbano dostavno vozilo i porodični MPV dolazi u novim dimenzijama
  • Više sistema podrške vozaču i potpuno novi nivo digitalizacije za korisnike

Nova generacija će biti znatno drugačija, ali opet će ispunjavati poznate zahtjeve: Volkswagen Caddy pete generacije biti će potpuno novo vozilo. Nijedan vijak nije ostao netaknut. Novi Caddy ipak ostaje lider u A segmentu dostavnih i privatnih porodičnih MPV vozila. Nevjerovatno prostran i u dva međuosovinska razmaka, Caddy nastavlja da ispunjava sve tradicionalne zahtjeve kada su u pitanju transporti na duže relacije, te visok stepen slobode u obavljanju svakodnevnih poslova od trgovine, pružanja usluga ili prijevoza porodice.

Koncepti dizajna novog Caddy-ja postaju konkretniji: jasno je da će se na Volkswagenovom malom kombiju / MPV modelu iduće godine mnogo toga promijeniti. Dostavna verzija Caddy-ja naglašava inače veoma funkcionalnu i praktičnu katergoriju. Nacrt dizajna jasno pokazuje : linija krova lagano se spušta prema zadnjem dijelu vozila, vozilo je duže u svom kratkom međuosovinskom razmaku, a dostupni su i veći točkovi. Nacrti LED svjetala također prikazuju inovativnost: prednja svjetla vizuelno produžavaju rešetku i direktno se nastavljaju na sportske i elegantne bočne linije vozila.  Nacrt dizajna već jasno ukazuje promjene u izgledu zadnjih svjetala koji izgledaju tanje i izduženije. Sve je drugačije, ali još uvijek s velikom nosivošću i velikom fleksibilnošću. Zadržane su karakteristike koje su Caddy uvijek činile privlačnim za svoje kupce. Ukratko: 100 % novi, 100 % Caddy.

Primjer naglašenog sportskog izgleda također je vidljiv i u putničkoj varijanti vozila: vozilo u varijanti kratkog međuosovinskog razmaka izgleda kompaktnije, ali u stvari je duže i prostranije nego prije.  Tako će za mnoge kupce, uključujući one sa više sportskog duha i ljubitelje aktivnog provođenja slobodnog vremena Caddy postati zanimljiva i praktična opcija. Jedna atraktivna karakteristika koja bez sumnje zapada za oko jeste veliki panoramski stakleni krov, najveći u segmentu. Novi Caddy pokazuje svoj jasni sportski dizajn vedrim i koherentnim izgledom. Sve upućuje na to da novi model nakon predstavljanja i dalje bude mjerilo svoje klase.

U isto vrijeme više sistema pomoći vozaču nego ikada prije našlo je svoje mjesto u klasi urbanih dostavnih / porodičnih MPV vozila. Novi Caddy je "uvijek povezan". To znači da postaje vozilo koje u svakom trenutku ima informacije dostupne putem interneta u realnom vremenu, i to dok se vozite.

Gradska dostavna i porodična MPV verzija novog Caddyja biće predstavljene svetskoj javnosti prvi put krajem februara. Više detalja slijedi uskoro

Volkswagen privredna vozila lider su u prodaji na tržištu Bosne i Hercegovine, sa učešćem od preko 26%.

 

PODIJELI:

TAGOVI: Volkswagen Caddy Porsche bih novo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Auto, moto i nautika