Otkrijte na vrijeme bolesti biljnih kultura uz ALEM Sistem

Predstavljamo

Otkrijte na vrijeme bolesti biljnih kultura uz ALEM Sistem

17.09.2021 08:55:22 / Izvor: Akta.ba

Sistem za monitoring bolesti biljnih kultura, prati cjelokupan razvoj poljoprivrednih usjeva. Pomoću softverske i hardverske infrastrukture ALEM Sistemi su u mogućnosti da prate razvoj usjeva i da na osnovu meteoroloških podataka predvide opasnost od moguće pojave biljnih bolesti koje napadaju poljoprivredno dobro.

Kombinujući agronomska znanja i tačne aktuelne meteorološke podatke moguće je predvidjeti nastanak biljnih bolesti. Pravovremenom reakcijom smanjuju se štete nastale razvojem i širenjem biljnih bolesti. Pored toga, optimizacija tretiranja biljaka hemijskim sredstvima rezultira kvalitetnijim i zdravijim proizvodom.

Optimizirana količina i učestalost tretiranja poljoprivrednih kultura hemijskim sredstvima ima pozitivne finansijske učinke na poljoprivredne uzgajivače.

Važno je naglasiti da manji intenzitet upotrebe hemijskih sredstava u uzgoju poljoprivrednih kultura ima pozitivan uticaj na okoliš, od smanjenja negativnog učinka na floru i faunu do manjeg zagađenja vode i tla.

Treba vam stručni savjet ili pomoć, ALEM Sistem je tu za vas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo