al
Pamuk selidbe – Uvijek u pokretu

Predstavljamo

Pamuk selidbe – Uvijek u pokretu

01.07.2019 08:14:49 / Izvor: Akta.ba

SELIDBE BEZ STRESA

Šta je sve važno da selidba u novi dom protekne što kvalitetnije, brže i lakše?!

Selidba se nalazi visoko na ljestvici stresnih poslova, zato je za uspješnu selidbu neophodna dobra organizacija. Da bi sve prošlo što brže i lakše, i ako će takvo što već i koštati, najbolje rješenje je angažovanje profesionalaca koji, ovisno o dogovoru, praktično sve mogu obaviti umjesto vas.

Stoga, prvi korak trebala bi biti nabavka kutija, sanduka za manje stvari, zaštitnih folija ili krpa u koje se zamotavaju lomljive i široke stvari, jakih selojtep traka za zatvaranje kutija itd.

Važno je i dobro zaštititi stvari, kako se tokom selidbe ne bi oštetile. To jednako vrijedi za tehničke aparate, namještaj, lomljive stvari...

Selidba u nekoliko koraka:

Korak br. 1 - Cijene

Cijena same selidbe zavisi od nekoliko faktora, a to su: razdaljina selidbe, broj/količina stvari koje se sele, lift, montaža i demontaža, broj radnika...

Korak br. 2 – Privremeno skladištenje

Ukoliko imate garažu ili neki prostor u kojem možete privremeno skladištiti stvari koje vam nisu neophodne u skoroj budućnosti, to će vam dosta olakšati sam proces selidbe.

Korak br. 3 – Ko pakuje, taj odgovara

Poznato je pravilo da onaj ko pakuje taj i odgovara za eventualna oštećenja tokom selidbe. Stoga, svoje stvari ili sami kvalitetno zaštitite kako ne bi bilo iznenađenja ili pakovanje povjerite ljudima koji taj posao znaju.

Korak br. 4 - U novom stanu

Nakon što vam je ekipa "ostavila stvari", pregledajte, i ako je potrebno, očistite stubište. Raspakujte stvari po važnosti korištenja, a dobar savjet je i da raspakivanje ne odgađate.

Uz dobru organizaciju i detaljnu pripremu, selidba će trajati kratko i proći će bez stresa.

Korištenjem usluga Pamuk d.o.o. Sarajevo pomažete pri edukaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo