al

Auto, moto i nautika

Peugeot putnički automobili – Inovacije u službi vašeg uživanja u vožnji

05.10.2018 16:23:17 / Izvor: Akta.ba

Svjetska automobilska industrija u zadnjih nekoliko godina toliko se brzo razvija, da već sada možemo govoriti o pravoj automobilskoj revoluciji. Nove tehnologije, novi i sve veći zahtjevi probirljivog svjetskog tržišta postavljaju pred proizvođače automobila nove izazove. Svi najveći svjetski proizvođači u pravoj su trci sa vremenom u pokušaju da udovolje tim zahtjevima. Ni Peugeot nije ostao imun na izazove.

Peugeotovi inženjeri svakodnevno rade na unapređenju postojećih i usvajanju novih tehnologija. Iako više skoro da i nema tajni u tehnologijama, iako su najsavremenija rješenja svim proizvođačima na dohvat ruke, ipak postoje određene niše u kojima kupci očekuju uvijek nešto više i bolje. Vođen tom logikom i pravilima tržišta, Peugeot je projektovao gamu vozila nove generacijem razvijenu na savremenim EMP2 platformama. Čini se da segment putničkih vozila ima dominantno mjesto u ovoj borbi za svakog kupca. Zato je jedan od najvažnijih fokusa upravo ovaj segment tržišta. Svjetski trendovi su neumoljivi i samo najjači ostaju. U Peugeotu to znaju, pa je pomno praćenje trendova i predviđanje kretanja na tržištu dovelo do sjajnih rješenja, koja su predstavljena i nagrađivana na mnogim sajmovima, auto trkama, dizajnerskim takmičenjima i drugim manifestacijama prestižnog karaktera.

Predvodnici nove generacije Peugeot putničkih vozila svakako su novi SUV modeli 2008, 3008 i 5008. Oni su za kratko vrijeme zauzeli dominantan položaj u ovom sve traženijem segmentu, koji je postao pravi svjetski hit. Danas skoro da i nema proizvođača automobila koji u svom proizvodnom programu nema makar jedan SUV model. Dizajnerski besprekorni i tehnološki superiorni, Peugeot SUV modeli postali su jedni od najpoželjnijih automobila današnjice. Pored višestruko nagrađivanih PureTech benzinskih i BlueHDi dizel motora superiornih karakteristika i sa veoma niskom potrošnjom goriva, svi modeli su opremljeni upravo po vašoj mjeri. Inovativna rješenja koja vam omogućavaju potpunu kontrolu nad svakim kilometrom vožnje, poput i-Cockpit-a, ekrana osjetljivih na dodir, mjenjača nove generacije, sistema asistencije prilikom vožnje ili parkiranja, kamera i svjetala, senzora... samo još više pobuđuju želju da sjednete za njihov upravljač.

Najveći od njih, Peugeot 5008, ima i opciju za postavljanje 7 sjedišta, što sva vaša putovanja sa porodicom ili prijateljima pretvara u nezaboravan doživljaj.

Za njima ni malo ne zaostaju i nešto manji „Lavovi“. 208-ica je postala sinonim za urbanog mališu, a moderna limuzina Peugeot 301 prosto mami na duga uzbudljiva putovanja. Sportski orijentisana 308-ica već na prvi pritisak papučice gasa zadovoljava i najzahtijevnije automobilske sladokusce. upravljač.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Auto, moto i nautika