Pružimo ruku podrške - Pomozimo rad Kluba specijalnih sportova "DRINA" Goražde

03.12.2021 12:40:51
Klub specijalnih sportova Drina Goražde

Pomozimo rad Kluba specijalnih sportova "DRINA" Goražde

Klub specijalnih sportova Drina Goražde obraća se svim humanistima i filantropima za određenu novčanu pomoć kako bi mogli organizirati redovne treninge i pripremne utakmice za članove kluba, djecu i omladinu sa posebnim potrebama.

"Obraćamo Vam se za određenu novčanu pomoć, koju sami odredite (mi ne tražimo puno: 10-20-50...KM, koliko ko može, samo nek je s halalom),  kako bismo mogli organizirati redovne treninge i pripremne utakmice za članove našeg Kluba, djecu i omladinu sa posebnim potrebama. Većina od njih 37-ero  živi  na selu, a neki dolaze i iz okolnih opština RS-a  pa im moramo obezbjediti prijevoz, sportsku opremu , hranu i piće. Dijete koje dođe npr. iz Kaoštica kod Višegrada u Goražde na trening, ne može gladno ni boso  trčati za loptom. Ono što ponekad dobijemo od gradskih vlasti,  ne može nam pokriti ni režijske troškove, kao ni troškove prijevoza naših štićenika, pa smo primorani da molimo za donacije naše prijatelje i sponzore, humaniste, empatične ljude dobre volje, pa i one izvan našeg Kantona, kako bismo opstali kao Klub, jedini u Jugoistočnoj Bosni koji okuplja djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju, različitih nacionalnosti i iz oba entiteta."

"Svjesni smo da neke firme, posebno javne ustanove, ne mogu davati donacije, ali mogu organizirati akciju davanja dobrovoljnih  novčanih priloga svojih uposlenika. Znamo i da je pandemija izazvana Koronavirusom unazadila mnoge privredne subjekte i da će im trebati  dosta vremena da se oporave. Ipak, verujemo da još ima onih koji su uspješno prebrodili krizu i da su spremni i dalje davati dio svoje dobiti u humanitarne svrhe."

"Nadamo se da ćete svojom skromnom donacijom obradovati naše štićenike i omogućiti im da se i oni bar rekreativno bave sportom i da se druže ponovo sa svojim vršnjacima. U prilogu molbe dostavljamo Vam kopiju rješenja o registraciji, razvrstavanju i PDV broju, te isječke iz novina."

"U nadi da ćete pozitivno odgovoriti na našu molbu, unaprijed Vam se zahvaljujemo i želimo Vam  dug i aktivan život, dobro zdravlje, Vama i Vašoj porodici, te puno sreće i još bolje poslovne rezultate u budućnosti. Također Vam želimo zdravo potomstvo, djecu i unuke. Neka Vas dragi BOG sačuva od svih nesreća i virusa ovoga svijeta. On Vas jedino može nagraditi za Vaša dobra djela! Stalno imajte na umu da Vam sadaka može glavu sačuvati."

"ONO ŠTO SMO UČINILI ZA SEBE, UMIRE S NAMA, ONO ŠTO SMO UČINILI ZA DRUGE JE BESMRTNO". Uzimajući, punimo ruke... Dajući, punimo srca...    

"ONI KOJI POMAŽU DRUGIMA, NJIMA BOG POMAŽE !"

DABOGDA UVIJEK IMALI SVEGA U IZOBILJU, A VIŠAK DIJELILI U HUMANITARNE SVRHE!          

S vjerom u bolje sutra,  šaljemo Vam tople pozdrave  iz Goražda.   

PREDSJEDNIK KLUBA-Rasim Ligata, prof.     

KLUB SPECIJALNIH SPORTOVA "DRINA" G O R A Ž D E

Fazlagića br. 38  Goražde 73000

Ž.R. 1020070000025288 kod UNION BANKA D.D. GORAŽDE

Kontakt tel. 062/246- 028                             

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi