al
Riješite se dioptrije za samo 10 minuta!

Ljepota i zdravlje

Riješite se dioptrije za samo 10 minuta!

08.11.2019 14:03:06 / Izvor: Akta.ba

Dosta vam je dioptrijskih naočala ili kontaktnih leća? Zimi vam se naočale magle, a ljeti kližu po nosu? Svaki treći dan zaspite s naočalama koje vam se vječno iskrivljuju? Ako je neki od ovih problema vaš problem, tada je lasersko skidanje dioptrije idealno rješenje za vas.

Za lasersku korekciju dioptrije odlučuju se pacijenti koji se žele riješiti svih pomagala za vid.

Riješite se dioptrije brzo, sigurno i bezbolno!

LASERSKO SKIDANJE DIOPTRIJE JE SIGURNO

Lasersko skidanje dioptrije nikad nije bilo brže i bezbolnije, a razvojem tehnologije ono je danas još kvalitetniji i sigurniji zahvat kojem mogu pristupiti sve punoljetne osobe sa zdravom rožnicom i stabilnom dioptrijom u rasponu od -10 do +6i ±6cilindara. Vrijednost, kao i uspješnost ovog zahvata dokazuje i činjenica kako se radi o najizvodenijem i najtraženijem operativnom zahvatu u svijetu.

Laser je kompjuterski kontroliran i navođen, opremljen sistemom praćenja mikropomaka oka što tokom zahvata omogućuje dostavu zrake na točno zadano mjesto i programirani rezultat. Procedura se odvija u kapljičnoj anesteziji i traje svega nekoliko minuta, osjećaj neugode je minimalan, a sam zahvat je bezbolan. Uz najmoderniju tehnologiju (laseri i dijagnostika) i iskustvo koje se u Klinici Svjetlost mjeri desecima hiljada operisanih pacijenata, razina sigurnosti takvih zahvata je preko 98% što je na razini najviših svjetskih standarda i nema komplikacija koje mogu trajno oštetiti vid Istraživanja su pokazala

DIOPTRIJA SE NE VRAĆA

Rezultati laserskog skidanja dioptrije trajni su u 98% slučajeva. Kod iznimno visokih dioptrija, u manje od 2% slučajeva, zabilježeni su povrati daleko manje dioptrije od one prije laserske korekcije. Međutim, i kod tih osoba, ukoliko su zahvat obavile u proteklih 10ak godina, s današnjom je tehnologijom moguće ponoviti zahvat bez dodatnog rizika za oči. Povrat dioptrije nije rezultat loie obavljenog zahvata, nego osobnih, genetskih i okolišnih faktora svakog pojedinog oka (daljnji rast dioptrije, nepravilni procesi zarastanja). U slučaju povrata, dioptriju je moguće korigirati i noienjem kontaktnih leća.

 

 

Posted by Poliklinika Svjetlost u Sarajevu on Monday, April 1, 2019

 

LASERSKI JE MOGUĆE UKLONITI ASTIGMATIZAM (CILINDRE)

Ukoliko imate astigmatizam, vaša je površina (oka) na nekim mjestima neravnomjerno zakrivljena. Kako laserskim skidanjem dioptrije zapravo remodeliramo rožnicu, uz dioptriju istodobno uklanjamo i sve nepravilnosti rožnice pa tako i vaši cilindri postaju prošlost.

METODE SKIDANJA DIOPTRIJE

Najmodernija, femtosecond metoda laserskog skidanja dioptrije podignula je stepen sigurnosti na 99,7%. Za razliku od klasićne metode LASIK s mikrokeratomom pri kojoj se preklopac na površini rožnice radi automatiziranim električnim nožićem, te se nakon toga dioptrija skida laserski, kod femtosecond metode preklopac se kreira laserski. Budući da su takvi preklopci znaćajno pravilniji i prilagodeni parametrima rožnice, prednosti ove metode posebno dolaze do izražaja kod visokih dioptrija, astigmatizma te tanjih rožnica.Takoder takvi preklopci brže i jače cijele, a zbog karakteristika preklopca i simptomi suhog oka su manje izraženi. Nema univerzalne metode skidanja dioptrije, već se ona prilagodava svakom pacijentu zasebno. Npr. kod osoba s tankim rožnicama, ukoliko smatramo da je kolićina tkiva koje treba 'ukloniti' laserom potencijalno prevelika i dugoroćno ih može izložiti nekom riziku, predlažemo ugradnju fakićnih leća.

Za osobe kod kojih se s godinama počinje događati da slabije vide na blizinu (pojava starosne dioptrije ili prezbiopije) potpuno rješenje za dioptriju, ali i mrenu, predstavlja ugradnja multifokalnih ili leća s proširenim rasponom vida. Upravo je zato bitno da se odlućite na operaciju tamo gdje postoji ne samo mogućnost laserskog skidanja dioptrije već i ugradnje leća, kako odluka o Vašoj operaciji ne bi bila vodena raspoloživom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ljepota i zdravlje