Filantropi

Svečano otvoren Centar za podršku osobama s invaliditetom u Vogošći

24.05.2016 14:24:06 / Izvor: Akta.ba

"U skladu sa svojom strategijom održivosti Raiffeisen banka već godinama podržava projekte namijenjene najosjetljivijim segmentima društva. Saradnja Banke i SUMERA traje još od 2005. godine, a podrška izgradnji ovog Centra predstavlja samo jedan vid te saradnje. Stoga me posebno raduje što je jedan ovako značajan i društveno koristan projekat završen i što je SUMERO Centar otvoren",  izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, ističući svoje zadovoljstvo što su podršku organizaciji otvorenja Centra svojim volonterskim aktivnostima dali zaposlenici Banke, ali i njeni partneri - produkcijska kuća Source doo, te Abeille Catering & Restaurants.

"Zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama SUMERO je danas u prilici otvoriti vrata najmodernijeg Centra koji će biti na usluzi osobama sa invaliditetom pružajući im podršku da se uključe u društvene tokove. Život u lokalnoj zajednici, deinstitucionalizacija, prevencija institucionalizacije, profesionalna rehabilitacija i zapošljavanje su ključne oblasti kojima će se baviti ovaj centar", izjavio je Haris Haverić, direktor Saveza SUMERO, zahvalivši se svim kompanijama, organizacijama i pojedincima koji su prepoznali misiju Saveza SUMERO i važnost ovakvog objekta za našu društvenu zajednicu, te dodavši da je vrijednost izgradnje Centra s opremanjem, vanjskim uređenjem i kupovinom zemljišta iznosila 540.000 KM.

Savez SUMERO je 2010. godine predstavio projekat izgradnje Centra za podršku osobama s invaliditetom. Ovim projektom SUMERO nastoji unaprijediti svoje servise podrške i osnažiti korisnike Centra, pri tome težeći ka stvaranju funkcionalnog i održivog sistema za podršku osobama sa invaliditetom u zajednici. Sumero Centar je izgrađen uz podršku društveno odgovornih kompanija i organizacija kao što su Tondach, Securitas, Rotary International, Lions Club International i drugih pojedinaca i firmi. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi