al
TMD-Hanibal d.o.o. Gradačac - Vaš partner za budućnost

Predstavljamo

TMD-Hanibal d.o.o. Gradačac - Vaš partner za budućnost

16.09.2020 09:08:53 / Izvor: Akta.ba

Kompanija TMD Hanibal d.o.o. Gradačac nastala je 1. septembra 1999. godine, kada privatizuje dio tadašnje Tvornice motornih dijelova -“TMD Gradačac” i otvara proizvodni pogon – alatnicu.

Prvi zadatak bio je urediti devastirani prostor i pokrenuti proizvodnju sa 16 radnika, koji su preuzeti iz TMD-a, a u skladu sa privatizacijskim ugovorom. Od radionice za usluge, vrlo brzo se kreće u razvoj moderne alatnice.

Dvije godine kasnije, kompanija TDM-Hanibal je u potpunosti uredila objekat hale 1, pokrenula intenzivniju proizvodnju, orijentišući se u početku na domaće a potom i inostrano tržište u oblasti metalne industrije.

Pokrenut je pogon alatnice za izradu hidro, pneumatskih i mehaničkih steznih alata za CNC mašine, štanc i alata za savijanje, rezervnih dijelova i uređaja.

Kompanija TMD-Hanibal danas svojim naručiocima nudi:

1. konstrukciju i proizvodnju alata specijalne namjene;

2. proizvodnju uređaja i mašina;

3. izrada rezervnih dijelova;

4. sve vrste mašinske obrade skidanjem strugotine;

5. zavarivanje i termičku obradu.

U želji da osavremene proizvodnju i što kvalitetnije odgovore izbirljivom i zahtjevnom evropskom tržištu, kompanija TMD-Hanibal 2009. godine kupuje zemljište i započinje izgradnju novog poslovnog prostora.  Novi objekat, sa 1500 m2 zatvorenog prostora, otvoren je 30.08.2012 godine, gdje je kompletna infrastruktura kao i pomoćni objekti uradjeni prema strogim evropskim normama.

TMD-Hanibal Gradačac je vlasnik certifikata “EN-ISO 9001 – 2008” od 2010. godine, koji garantuje da su njihovi proizvodi ispunili sve potrebne zahtjeve za plasman na evropsko tržište. Od 2013. godine su uveli normu za zavarivanje” EN-ISO 3834-2”.

Držeći se utvrđene misije i poslovne filozofije, da kvalitet obezbjeđuje sigurno tržište i nove poslovne izazove, onda se sa sigurnošću može reći, da je kompanija “TMD-Hanibal” Vaš partner za budućnost!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo