al
Tondach savjetuje: Kako prepoznati oštećenje krova?

Građevina

Tondach savjetuje: Kako prepoznati oštećenje krova?

08.11.2017 08:23:47 / Izvor: Akta.ba

Onako iskreno, koliko često pogledate svoj krov? Vjerovatno onda kada nešta udari u njega, komad crijepa se odlomi ili se pojavi neka fleka na plafonu. Kako prepoznati oštećenje krova? Wienerberger i Tondach imaju savjet za vas.

Redovna provjera i održavanje krova vam može donijeti nevjerovatne uštede u dugom roku, pored toga kvalitetan i očuvan krov čuva vrijednost kuće na tržištu.

Na šta obratiti pažnju prilikom pregleda krova? Preporučuje se pregled krova barem dva puta godišnje i to na proljeće i jesen.  Najbolje bi bilo krenuti od tavana, ponesite sa sobom lampu i počnite tražiti sljedeće:

Nakon što ste pregledali unutrašnju stranu krova, izađite vani i sagledajte krov sa svih strana. Posebno obratite pažnju na to:

 

Nemojte čekati da vam kiša uništi čitav dom zbog odlaganja provjere krova. Provjera stanja krova ne uzima puno vremena a u konačnici može donijeti velike uštede. Ako naiđete na neke probleme, to ne mora značiti da morate mijenjati cijeli krov, većina problema se može sanirati ako posjedujete potrebne vještine.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina