al
Turbo Trade podržao rad regionalnog odbora Merhameta Sarajevo

Filantropi

Turbo Trade podržao rad regionalnog odbora Merhameta Sarajevo

08.04.2020 09:55:50 / Izvor: Akta.ba

Sarajevo dobio je vrijednu podršku. Naime, od danas topli obroci lakše će stizati na kućni prag brojnih korisnika.

Zahvaljujući dobrim ljudima koji su socijalno osviješteni i koji osjećaju potrebu da pomognu ljudima u nevolji, korisnici Regionalnog odbora Merhamet Sarajevo od danas se mogu osjećati sretnijim i zadovoljnijim. Neće dugo morati da čekaju da im na kućnu adresu stigne prehrambeni paket ili topli obrok koji se svakodnevno priprema u javnoj kuhinji Imaret.

Shvativši u kakvoj se situaciji nalaze korisnici Merhameta, a koji su stariji od 65 godina i ne mogu napuštati svoje domove, odlukom Federalnog kriznog štaba, uzrokovanog pojavom Corona virusa, bez velike dvojbe Adnan Kovačević, direktor autosalona Turbo Trade posudio nam je vozilo iz svoje kompanije.

U prostorijama kompanije Turbo Trade upriličeno je i potpisivanje Ugovora o posudbi vozila između Adnana Kovačevića direktora autosalona Turbo Trade i Muniba Bujaka direktora RO Merhamet Sarajevo. RO Merhamet Sarajevo, za ovaj veliki humani gest, duguje veliku zahvalnost komaniji Turbo Trade na čelu sa njegovim direktorom, gospodinom Kovačevićem.

Ovo je ujedno i poziv drugim pojedincima i kompanijama, posebno u novonastaloj situaciji u vrijeme pandemije Corona virusa, da ne zaborave najranjivije kategorije društva – stoji na Facebook stranici Regionalnog odbor Merhameta Sarajevo.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi