* This article is available only in B/H/S language.

Zakazana rasprodaja imovine: Čapljinskoj 'Lasti' nema spasa

Izvor: Akta.ba, 11.9.2017 9:36:06

Zakazana rasprodaja imovine: Čapljinskoj "Lasti" nema spasa

Imovina kompanije Lasta iz Čapljine ide na prodaju. Porezna uprava Federacije BiH, Kantonalni porezni ured Mostar, zakazao je prvu aukciju imovine u cilju namirenja dužnih poreznih obveza poreznih obveznika – dužnika, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Na prodaju idu upravna zgrada, površine 616 m2, čija je procijenjena vrijednost 1.000.700,00 KM i kuća i zgrada površine 269 m2 čija je vrijednost 164.104,00 KM.

Prva javna aukcija će se održati dana 28.9.2017. godine sa početkom u 12:00 sati, dok će se druga aukcija održati isti dan u 12:30 sati.

Prodaja imovine se vrši po principu viđeno - kupljeno, da se naknadne reklamacije neće uvažavati.

Čapljinska Lasta, je nekada bila nadaleko poznata tvornica keksa i vafla i simbol je male općine na samom jugu naše zemlje. Prije rata ova fabrika je zapošljavala više od hiljadu radnika, radila je čak i u ratu, a u posljednjem desetljeću skliznula je na samo dno.

Lastu je 2001. godine preuzelo Zvečevo iz Požege u Hrvatskoj, međutim zbog teške tržišne utakmice 23. decembra prošle godine ova fabrika je prekinula rad, a radnici su se našli na birou za zapošljavanje.

Više informacija o prodaji možete saznati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Slične vijesti

Prikaži još vijesti iz ove rubrike

Učitavanje...