Akta.ba konferencija: Euroatlantske integracije-koristi za poslovni sektor

28.10.2016. 11:24 / Izvor: Akta.ba
Akta.ba konferencija: Euroatlantske integracije-koristi za poslovni sektor

Poslovni portal Akta.ba 3. studenog/novembra 2016. u Sarajevu organizira konferenciju ''Euroatlantske integracije-koristi za poslovni sektor''.

Poslovni portal Akta.ba 3. studenog/novembra 2016. u hotelu Terme u Sarajevu u 11.00 sati organizira konferenciju pod nazivom ''Euroatlantske integracije-koristi za poslovni sektor'' koja predstavlja završetak jednogodišnjeg projekta ''Izazovi na euroatlantskom putu BiH'' u sklopu kojeg je naš portal objavljivao priče vezane za izazove u procesu euroatlantskih integracija.

Na konferenciji će se pokušati dati odgovor na pitanja koja se tiču koristi euroatlantskih integracija za poslovni sektor. Bit će govora i o fondovima EU koji su već otvoreni za BiH i što nas još čeka u ovom segmentu. 

Također, sudionici će imati priliku čuti iskustva onih institucija koja su već dobile sredstva iz ovih fondova i izazovima sa kojima su se oni suočavali u samom procesu, te koristima koje su imali od njega. 

Bit će govora i o tome što bi domaće kompanije, osobito one iz namjenske industrije, mogle dobiti ulaskom BiH u NATO.

Na konferenciji će govoriti:

Adnan Ćerimagić, analitičar Europske inicijative za stabilnost; 

Asad Karišik, šef sektora za poslovni razvoj u Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji (SERDA), koja je povukla značajna sredstva iz EU fondova;

Martin Gaber, bivši savjetnik kompanija za  programe Cosme, Horizon 2020 u Industrijskoj komori Donje Bavarske,koji će govoriti o pozitivnim iskustvima njemačkih kompanija u privlačenju sredstava iz fondova,

Haris Sejdić, direktor firme Koteks, govorit će o iskustvu koje njegova kompanija ima u radu sa NATO-om i o eventualnim koristima koje bi kompanije namjenske industrije mogle imati od ulaska BiH u ovu organizaciju.

Fuada Zuko, direktorica kompanije MF plus, koja se bavi savjetovanjem, izradom i implementacijom EU projekata.

Prijave na konferenciju moguće je izvršiti na e-mail: urednik@akta.ba . Rok za prijave: 2.11.2016. 

Konferencija predstavlja završnu aktivnost projekta ''Izazovi na euroatlantskom putu BiH '', financiranog kroz Democracy Commission Small Grants Program Veleposlanstva SAD-a u BiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave