eKapija.ba donirala vodu za sudionike mise koju će predvoditi papa Franjo

05.06.2015. 11:49 / Izvor: eKapija.ba
eKapija.ba donirala vodu za sudionike mise koju će predvoditi papa Franjo
OTVORI GALERIJU

Portal eKapija.ba donirao je jučer 1.700 boca vode za djecu i roditelje Katoličkog školskog centra (KŠC) koji će u subotu, 6. lipnja sudjelovati na misnom slavlju koje će u Sarajevu predvoditi papa Franjo.

Portal eKapija.ba donirao je jučer 1.700 boca vode za djecu i roditelje Katoličkog školskog  centra (KŠC) Sarajevo koji će u subotu, 6.lipnja/juna, sudjelovati na misnom slavlju na stadionu Koševu koje će predvoditi papa Franjo, vrhovni poglavar Katoličke crkve koji po prvi put dolazi u posjetu glavnom gradu BiH.

Ivica Mršo, ravnatelj Katoličnog školskog centra Sarajevo, kaže da u sklopu Katoličkog školskog centra u Sarajevu djeluju tri škole  sa preko 1,500 djece.

''Najveći dio te djece, nastavnika,  ali i njihovih roditelja, prijatelja i to ne samo vjernika, ići će sutra na doček pape na stadion na Koševu. Mislim da je to najveća skupina prijavljena za susret sa Svetim Ocem. S tim u vezi jako nas veseli konkretna pomoć naših bivših učenika, ali i portala eKapija.ba na čelu sa direktoricom Azrom Atagić-Ćatović'', kazao je Mršo.

Naglasio je da će 1.700 boca mineralne vode koju je donirala eKapija.ba jako dobro doći djeci i roditeljima koji će na stadionu biti od 7.30 do skoro 13.00. 

''Ne samo materijalni dio, nas je osvježila i pružena ruka i želja da se pomogne'', kazao je Mršo.

Direktorica portala eKapija.ba Azra Atagić-Ćatović povodom dodjele donacije istaknula je da je Sarajevo uvijek bio grad koji je otvoren za sve dobronamjerne ljude.

''Kao i kod kuće i u KŠC-u su me učili da ljude dijelim na ljude i neljude. Ja sam bila prva generacija koja je završila Opću gimnaziju, a sa dobrim temeljima lako je graditi kuću... Ova donacija je samo mali znak pažnje sa nadom da će nam papa svima donijeti mir i blagostanje'', kazala je Atagić-Ćatović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza