Pivara Tuzla pustila u pogon najsavremeniju liniju za PET program

19.07.2017. 13:47 / Izvor: Akta.ba
Pivara Tuzla pustila u pogon najsavremeniju liniju za PET program
OTVORI GALERIJU

Pivara d.d.Tuzla nastavlja pozitivne trendove koji prate razvoj i poslovanje.

Nakon puštanja u rad savremenog, tehničko-tehnološkog magacinskog prostora u Gornjoj Tuzli, Pivara d.d.Tuzla nastavlja pozitivne trendove koji prate razvoj i poslovanje.

Za ovu investiciju u 2016. godini uloženo je više miliona KM, bez kreditnog zaduženja, čime je Pivara riješila dugugodišnji veliki problem i dobila preko 4.200 kvadratnih metara skladišnog prostora.

Planirani program investicija za 2017. godinu iznosi preko pet miliona KM. U prvom tromjesečju, Pivara d.d Tuzla  je utrošila preko 500.000KM.

"Nakon proširenja i asfaltiranja kruga kompanije, rekonstrukcije dijela proizvodnog objekta, ugradnjom  modernijeg i kapacitetom većeg rezervoara CO2, danas s ponosom  puštamo u pogon najsavremeniju liniju za PET program, čija je investicijska vrijednost preko 2,5 miliona KM", saopćeno je iz ove kompanije.

Ističu da kompanija bilježi porast proizvodnje kao i prodaje proizvoda iz svog proizvodnog asortimana čime je postigla očekivani efekat kroz ispunjenje zacrtanih planova za prvih šest mjeseci  2017. godine.

Sve navedeno je direktno vezano i za ekološku bezbjednost kako kvaliteta proizvoda tako i Grada Tuzla kao i unapređenje ekoloških standarda koje razvijaju kroz implementirani ISO standard 14000 i okolinsku dozvolu.

"U 133 godine postojanja Pivare d.d. Tuzla ostajemo lideri na tržištu Tuzlanskog kantona, ali i na drugim bh. tržištima što potvrđujemo i otvaranjem poslovnih skladišta u Krajini, u gradu Bihać, Kanton Sarajevo, a u 2017. godini smo izašli i na BiH more, jer nam je cilj i imperativ udovoljiti svim zahtjevima naših kupaca i tržišta tokom cijele godine", navode iz Pivare, izražavajući zahvalnost svim kupcima, potrošačima koji su prepoznali kvalitete proizvoda i bez kojih ove investicije ne bi bile izvodljive.

"Nema ekonomskog razvoja bez proizvodnje i najbolji primjer za to je Pivara Tuzla. Evo vidite, 15 miliona konvertibilnih maraka, u tri godine, ulaganja u proizvodnju i osavremenjavanje. Sjetite se priče, ko zakasni u informatizaciji, on će ekonomski propasti, već dana smo svjedoci toga. Sada je Njemačka, zahvaljujući blagovremenom uvođenju robota u proizvodnju, lider ekonomskog razvoja Evrope i svijeta. I mene je najviše obradovalo, u ovoj investiciji, uvođenje robota, najsavremenijie tehnologije u proizvodnju PET programa. Pivara Tuzla prati svjetske trendove u novim tehnologijama i u robotici. To čini i Grad Tuzla, tehnološkim parkom, BIT centrom ipodrškom za otvaranje prvog centra za robotiku na Balkanu, koji je u Tuzli, i koji je upravo njemački, odnosno minhensko-tuzlanski", izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti