Brkić u Bruxellesu

BiH se nalazi pred istorijskim iskorakom kada su u pitanju EU integracije

01.02.2024. 07:48 / Izvor: Fena
eu

Dvodnevno zasjedanju političke skupštine, najveće i najjače političke grupacije u EU.

U Bruxellesu je završeno dvodnevno zasjedanje Političke skupštine Europske pučke stranke (EPP), na kojem je kao predstavnik HDZ-a BiH bio međunarodni tajnik stranke i zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić.

"Na dvodnevnom zasjedanju političke skupštine, najveće i najjače političke grupacije u EU, razgovaralo se predstojećem pripremnom razdoblju za EU izbore, kao i održavanje Kongresa EPP-a početkom martu u Bukureštu", priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Međunarodni tajnik Brkić istakao je jasnu opredijeljenost HDZ-a BiH da bude predvodnik politika EPP-a u BiH i ključni politički faktor na putu BiH prema EU.

''Predstojeći EU izbori su izazov na koji ćemo zajedno pokazati snagu EPP-a na europskom tlu, te dati ključni doprinos stabilnim demokratakim procesima koji su potrebni na globalnoj sceni'', istaknuo je Brkić.

Ocijenio je kako se Bosna i Hercegovina nalazi pred istorijskim iskorakom kada su u pitanju EU integracije te da imaju ključnu ulogu kao politička organizacija.

"Na Političkoj skupštini EPP razgovaralo se i o ključnim prioritetama pri izradi EPP Manifesta kao i strateškim dokumentima obitelji EPP-a koji će se naći na Kongresu početkom marta", navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU