Uključite se u projekat Kupi (eko)ciglu

19.05.2014. 15:59 / Izvor: eKapija.ba
Uključite se u projekat Kupi (eko)ciglu

U periodu od 22.05.-30.05.2014, na platou ispred BBI Centra, svi zainteresirani građani moći će kupiti ciglu po simboličnoj cijeni od 3 KM. Sva prikupljena sredstva bit će donirana Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH".

U periodu od 22.05.-30.05.2014, na platou ispred BBI Centra, svi zainteresirani građani moći će kupiti ciglu po simboličnoj cijeni od 3 KM. Sva prikupljena sredstva bit će donirana Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH". Važno je naglasiti da cijena nije fiksna,budući da će sva prikupljena sredstva biti donirana, građani mogu učestvovati i s većim iznosom od 3KM.

Dođite ispred BBI Centra od 22.05.-30.05.2014. i probudite svoju humanitarnu i ekološku svijest!

Nakon što kupe ciglu građani će na nju moći napisati/nacrtati svoju poruku, a ciglu ostaviti kako bi se ista iskoristila za izgradnju kanti za razvrstavanje otpada(papir,plastika i ostali otpad).

Kante će služiti kao svojevrstan vid edukacije o važnosti razvrstavanja otpada odnosno važnosti očuvanja okoliša i biti će postavljenje na Vrelu Bosne, području Općine Ilidža i Pionirskoj dolini.

Također, svoj ekološki značaj ova akcija poprima 05.06.2014 kada želimo obilježiti Svjetski dan zaštite okoliša na lokaciji Vrelo Bosne gdje ćemo izgrađene kante predati na upotrebu građanima, navode iz Ecotona.

Zvaničan program obilježavanja ovog značajnog datuma počinje u 11.30h kod dječijeg igrališta na Vrelu Bosne.

Na taj način obilježit ćemo i Svjetski dan zaštite okoliša 05.06.2014.

Organizator ovog događaje je Ecoton d.o.o.

Prijatelji projekta: IGM Visoko, Ekopak, AD plus, BBI Centar, Securitas doo, OBN televizija, Radio 8, Kantonalna javna ustanova za zaštićena područja, Park doo, Općina Ilidža, Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi