Poduzetnik Luka Rajić i ove godine posjetio rodni grad Konjic

04.07.2018. 09:50 / Izvor: Akta.ba

Prilikom posjete obišao Centar za hemodijalizu Opštine Konjic i Muzički centar Rezonanca kojima godinama donira vrijedna novčana sredstva

Poznati poduzetnik iz Švicarske, Luka Rajić i ove je godine posjetio svoj rodni grad Konjic, te je tom prilikom obišao Muzički centar Rezonanca kojem je prije četiri godine, svojom vrijednom donacijom, osigurao nabavku muzičkih instrumenata, te Centar za hemodijalizu Opštine Konjic, kojem je posljednjih nekoliko godina donirao  značajna sredstva i time pomogao otvaranju Centra i nabavci  potrebne medicinske opreme.

U subotu, 30. juna Rajić je obišao MC Rezonanca, gdje se uoči velikog koncerta ovog muzičkog centra, družio sa učenicima Muzičke škole i zajedno sa načelnikom Konjica, Emirom Bubalom, dodijelio diplome svim polaznicima Muzičke škole.

"Veliko mi zadovoljstvo što imam mogućnost podržavati ovako bitan projekat koji je krenuo sa radom prije tačno četiri godine. Moram priznati da je napredak sve veći iz godine u godinu. Akademija se razvija u jako dobrom smjeru i ponosan sam što smo realizacijom ovog projekta napravili izuzetno dobru stvar. Ovom prilikom želim da se zahvalim načelniku Konjica Emiru Bubalu i direktorici Muzičkog centra, Biljani Handžo za njihov trud i zalaganje. Zahvaljujem se i roditeljima čija djeca pohađaju ovu muzičku školu što su prepoznali njen kvalitet i dali mogućnost djeci da uče i razvijaju svoje talente. Zasigurno je da ću i ubuduće nastaviti pomagati radu Muzičkog centra Rezonanca", izjavio je Luka Rajić.

Načelnik Konjica, Emir Bubalo zahvalio je Rajiću na sudjelovanju u ovom projektu, kao i svim ostalim projektima koji su od značajne važnosti za grad. Direktorica MC Rezonanca, Biljana Handžo nije krila zadovoljstvo napretkom Muzičkog centra i tom prilikom uručila je Rajiću poklon zahvalnosti što sve ove godine podržava i pomaže radu ovog značajnog projekta.

Tokom svog boravka u Konjicu, Rajić je zajedno sa načelnikom Bubalom posjetio i Centar za hemodijalizu Općine Konjic čiji rad pomaže već dugi niz godina. Tom prilikom sastao se sa direktoricom Opšte bolnice Konjic, Suzanom Sokolović – Begić koja se Rajiću zahvalila što pomaže rad bolnice već dugi niz godina. Napomenula je da je upravo njegovim donacijama omogućeno pokretanje i otvaranje Centra za hemodijalizu, ali i sva potrebna oprema za rad.

„Veoma sam sretan što sam pomogao da se pokrene ovako bitan projekat. Budući da je zdravlje na prvom mjestu, drago mi je što sada stanovnici Konjica i okolnih mjesta imaju mogućnost za savremenu zdravstvenu uslugu koja zadovoljava sve potrebe. Od velike je važnosti i činjenica što sada i pacijenti iz okolice Sarajeva i Mostara dolaze upravo ovdje na liječenje. Sve pohvale upućujem i profesionalnom osoblju bolnice koji se trude pacijentima omogućiti najbolju moguću njegu“, rekao Luka Rajić.

Svoj boravak u Konjicu, Rajić je iskoristio i da se sastane sa načelnikom Bubalom gdje su u njegovom uredu razgovarali o svim temama u vezi života u Konjicu i projekata u gradu.

"Veliko zadovoljstvo mi predstavlja dolazak u moj rodni grad i jako sam sretan kada vidim kako se Konjic razvija u dobrom smjeru. Ponosan sam što zajedno možemo pridonijeti napretku Konjica i što boljem životu njegovih stanovnika", istakao je Luka Rajić.

Inače, Luka Rajić već zadnjih 18 godina donira značajna sredstva za razne projekte u opštini Konjic (od donacija bolnicama i vjerskim objektima, pa sve do muzičkog centra) kako bi pomogao razvoju i kreiranju što boljeg života stanovnicima ove opštine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi