Investicije / PROJEKTI

"Bosna u očima Gulfa": Arapski investitor planira realizaciju nekoliko projekata u Konjicu

28.05.2021. 14:34 / Izvor: Akta.ba

Ovih dana u  posjeti Općini Konjic boravio je osnivač i direktor društva “Bosna u očima Gulfa” i investitor u BiH Hamad Alajmi, gdje se sastao sa načelnikom Općine Konjic Osmanom Ćatićem sa kojim je razgovarao o potencijalnim investicijama na području općine Konjic, u oblasti turizma, ugostiteljstva i nekretnina.

"Smatram da Općina Konjic ima veliki potencijal za razvoj turizma i ovaj grad vidim u budućnosti kao centar turizma u BiH, zato želimo investirati na ovo područje, realizovati 5 do 7 velikih projekata, a iz naših razgovora proizilazi da ćemo time moći da zapošljavamo i lokalno stanovništvo", kazao je Alajmi nakon sastanka sa načelnikom Ćatićem i saradnicima.

Ovom prilikom načelnik Ćatić je izrazio zadovoljstvo što su investitori zainteresovani za ulaganje u Konjic i što su ga prepoznali kao potentno mjesto za investiranje, podsjećajući da se u doglednoj budućnosti izgradnjom autoputa kroz općinu Konjic otvaraju vrata za brojne projekte, što investitori, naročito strani znaju prepoznati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije