RADOVI VRIJEDNI 2,4 MILIONA KM

Ozvaničen početak rekonstrukcije graničnog prelaza Zupci-Sitnica

25.03.2024. 12:50 / Izvor: SRNA
GRANIČNI PRELAZ

Prelaz će biti opremljen sofisticiranom informatičkom opremom, te obnovljen sa svim potrebnim instalacijama.

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija i direktor Uprave carina Crne Gore Vladimir Bulajić ozvaničili su danas početak rekonstrkucije graničnog prelaza Zupci-Sitnica koji će biti osposobljen i za odvijanje robnog saobraćaja za šta je izdvojeno 2,4 miliona KM sa PDV-om.

Ozvaničenju početka projekta prisustvovali su gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, načelnik opštine Herceg Novi Stevan Katić i potpredsjednik opštine Herceg Novi Mirko Mustur.

Po završetku radova, što se očekuje za 180 dana, ovaj granični prelaz će imati tri ulazne i tri izlazne saobraćajnice sa pripadajućim kontrolnim kabinama, objekte za carinske službe i granične policije Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Prelaz će biti opremljen sofisticiranom informatičkom opremom, te obnovljen sa svim potrebnim instalacijama za nesmetano funkcionisanje prometa putnika i robe.

Granični prelaz Zupci-Sitnica jedan je od dva granična prelaza na kojim će biti zajedničke lokacije graničnih kontrolnih organa BiH i Crne Gore na teritoriji BiH.

Projekat rekonstrukcije sprovodi BiH u skladu sa Sporazumom između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore o sprovođenju zajedničkih graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima.

Granični prelaz Zupci-Sitnica izgrađen je 2010. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije