Budva traži investitora za izgradnju velikog zabavnog parka

29.07.2014. 14:20 / Izvor: poslovniplus.com
Budva traži investitora za izgradnju velikog zabavnog parka

Općina Budva u Crnoj Gori raspisat će natječaj za izdavanje u tridesetogodišnji zakup pet hektara općinske zemlje na brdu Topliš iznad Budve, za izgradnju zabavnog parka Adriatic Hill.

Općina Budva u Crnoj Gori raspisat će natječaj za izdavanje u tridesetogodišnji zakup pet hektara općinske zemlje na brdu Topliš iznad Budve, za izgradnju zabavnog parka Adriatic Hill i time napokon staviti točku na gotovo osam godina dugu agoniju kroz koju je ovaj projekt do sada prolazio…

Iako je projekt vodenog grada zamišljenog još 2006., kada je i postavljen kamen temeljac, a prijekt je trebao biti realiziran već narednog ljeta, umjesto nove turističke ponude, Budva je dobila novu aferu u najavi, jer se kompletna dokumentacija preselila kod specijalnog tužitelja za brobu protiv organiziranog kriminala.

Općina namjerava objaviti javni poziv za davanje u zakup zemljišta, po minimalnoj godišnjoj cijeni od 240 tisuća eura, a riječ je o parceli iznad popularne diskoteke Top Hill, a investitor je prvo dužan za dva milijuna eura otkupiti opremu, koja već punih osam godina leži uskladištena u Luci Bar, zbog koje je Općina i preuzela vraćanje kredita od 1,6 milijuna eura tvrtki Numerico trade limited sa Cipra. Navodni Ciprani kupili su opremu, za koju je Općina jamčila kredit, koji je poslije pao na leđa lokalnoj upravi.

Na predstojećem skupštinskom zasijedanju, kako se navodi u dnevnom redu, naći će se odluka o davanju u dugoročni zakup napokretnosti na brdu Topliš.

Ta nepokretnost namijenjena je za izgradnju zabavnog parka površine 41. 889 kvadrata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije