Investicije / URBANIZAM

Foča dobija prvi vrtić nakon 54 godine, vrijednost projekta 2,2 miliona KM

21.09.2018. 08:43 / Izvor: SRNA

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić i direktor građevinskog preduzeća “Konstruktor” Novica Ivanović, koje je na tenderu izabrano za izvođača radova, potpisali su ugovor o izgradnji novog vrtića kapaciteta 200 mjesta.

Mašić je istakao da se nakon 54 godine u Foči pravi novo obdanište, i to savremen objekat koji će zadovoljavati sve standarde.

"Vrijednost investicije je 2.200.000 KM bez PDV-a. Rok izgradnje je osam mjeseci, a mi smo za ovu investiciju obezbijedili kreditna sredstva iz našeg budžeta. Očekujemo pomoć Vlade Republike Srpske u nabavci opreme i vjerujem da ona neće izostati”, rekao je Mašić.

Ivanović je rekao da će novi objekat imati dva sprata, dimenzija 33 puta 37 metara, korisne površine 1.900 metara kvadratnih.

"Rok od osam mjeseci trebalo bi da se ispoštuje, ukoliko ne bude nekih nepredviđenih viših sila, jer se ulazi u zimski period. Radove počinjemo čim se kompletira dokumentacija, a dobili smo uvjeravanja da je sve pripremljeno", rekao je Ivanović.

U Dječijem vrtiću “Čika Jova Zmaj” trenutno boravi 170 djece, a na listi čekanja je više od 100 mališana.

Direktor vrtića Slađana Vladičić kaže da se, zbog nedostatka prostora u centralnom objektu, od prošle godine za smještaj djece koriste i prostorije Centra za rani rast i razvoj.

"Izgradnjom novog objekta, svi mališani će biti na okupu, pod jednim krovom. Opština se odvažila na veliki korak, jer ovo će biti reprezentativan objekat na najvišem nivou", rekla je Vladičićeva.

Ona je dodala da je u opštini Foča trenutno 630 djece uzrasta od jedne do šest godina, koji su potencijalni korisnici vrtića.

"Novim objektom riješićemo sadašnje potrebe, a kako će biti u budućnosti, da li će biti još veće interesovanje, a vjerujemo da hoće, gradićemo i dalje", rekla je Vladičićeva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije