Imovina "Agrokomerca" prodata na bubnju

26.02.2020. 10:29 / Izvor: Nezavisne novine
Imovina 'Agrokomerca' prodata na bubnju

Usmenim nadmetanjem ovdašnjem poduzetniku Kenanu Kekiću prodata je zgrada nekadašnje prehrambene industrije za iznos od 1.641.000,.

Četiri nekretnine preduzeća "Agrokomerc" iz Velike Kladuše prodate su u protekli ponedjeljak pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši usmenim javnim nadmetanjem za skoro duplo manji iznos od ukupne predviđene početne cijene.

Tražioci prodaje, odnosno sudskog izvršenja, bili su fizička lica Sulejman Silić i Hašim Grahović iz Velike Kladuše i preduzeće AS iz Jelaha, kod Tešnja, koji su ranije sudskim putem zatražili izmirenje dugovanja koje je "Agrokomerc" imao prema njima. Sud je naposljetku donio odluku o prodaji nekretnina i nije uvažio zahtjev "Agrokomerca" da se od toga odustane sve dok se u tom preduzeću odvija privremena finansijska konsolidacija po odluci Vlade FBiH.

Usmenim nadmetanjem ovdašnjem poduzetniku Kenanu Kekiću prodata je zgrada nekadašnje prehrambene industrije za iznos od 1.641.000, iako je njena procijenjena vrijednost iznosila 2.990.791 marku. Najbolju ponudu za nekadašnji objekat valionice, čija je procijenjena vrijednost bila 1.609.477 KM, dao je biznismen Agan Kekić od 990.000 KM.

Firma "Kekić metali" kupila je zemljište Orlovac na području sela Grahovo za 201.000 maraka, iako je njegova procijenjena vrijednost bila 397.000 maraka. Naposljetku, najbolju ponudu za poslovni prostor "Agrokomerca" u centru Velike Kladuše, koji je jedini prodat za veću cijenu od tražene, dali su tražioci izvršenja Sulejman Silić i Hašim Grahović.

Oni su za ovu nekretninu izdvojili 500.000, a njena procijenjena vrijednost bila je 321.750 maraka. Najbolji ponuđači imaju rok od 30 dana da uplate ponuđene iznose, a ukoliko to ne učine iz bilo kojeg razloga, pravo kupovine stiču sljedeći najpovoljniji ponuđači. Interes za kupovinu pomenute imovine "Agrokomerca" bio je veoma veliki, jer se za usmeno javno nadmetanje, odnosno prodaju, ovih nekretnina prijavio veliki broj pravnih i fizičkih lica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije