Vitezitu odobren ponovni upis u registar nakon stečaja

16.04.2020. 13:38 / Izvor: Akta.ba
Vitezitu odobren ponovni upis u registar nakon stečaja

Federalna vlada je na svojoj sjednici od 27.12.2019. godine donijela Odluku o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Vlade FBiH.

Federalna vlada dala je saglasnost Privrednom društvu PS Vitezit d.o.o. Vitez (u stečaju), kojem je prethodno izdata dozvola za proizvodnju i remont naoružanja i vojne opreme, za ponovni upis u Registar sa izmijenjenim podacima, po osnovu statusne promjene - reorganizacijskog stečaja, s ciljem nastavka registrovane djelatnosti.

Saglasnost je data na osnovu zaključka Vlade FBiH od 22.8.2019. godine, za  reorganizaciju stečajnog dužnika i uređivanje njegovog pravnog položaja i odnosa prema povjeriocima, a naročito radi održavanja njegovog poslovanja.

U obrazloženju ove odluke je navedeno da je Federalna vlada, temeljem odredaba Zakona o stečajnom postupku, Općinskom sudu u Travniku dala saglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom PS Vitezit.

Ovaj sud je 14.11.2019. godine donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka i o izmjenama podataka od 19.11.2019. godine, kojim je upisana zabilježba stečajnog postupka i imenovanje stečajne upraviteljice koja je Vladi FBiH podnijela zahtjev za nastavak proizvodnje.

Federalna vlada je na svojoj sjednici od 27.12.2019. godine donijela Odluku o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Vlade FBiH u iznosu od 300.000 KM u svrhu finansiranja ponovnog pokretanja proizvodnje u PS Vitezit d.o.o. Vitez (u stečaju).

Obzirom da je PS Vitezit d.o.o. Vitez pravni subjekt kojem je prethodno izdata dozvola za proizvodnju i remont naoružanja i vojne opreme, Vlada Federacije ima osnovan interes da, kroz stečajni postupak, bude reorganiziran s ciljem nastavka proizvodnje NVO iz dosadašnje registrovane djelatnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije