Pavgord: Nijedan radnik neće biti ugrožen

01.08.2022. 13:04 / Izvor: Akta.ba
Pavgord

Nijedan radnik i nijedno radno mjesto u Fabrici glinice "Birač" a.d. neće biti ugroženo, a sva radnička prava sigurno će biti zadržana, saopšteno je iz Kompanije "Pavgord".

Nijedan radnik i nijedno radno mjesto u Fabrici glinice "Birač" a.d. neće biti ugroženo, a sva radnička prava sigurno će biti zadržana, saopšteno je iz Kompanije "Pavgord".

"Naš cilj nije da bilo koga ostavimo bez posla niti da mu nanesemo štetu, naprotiv. Zajedno sa upravom 'Alumine' stvorićemo uslove za nova zapošljavanja i nova radna mjesta prije svega, građana regije Birča", navodi  se u saopštenju iz "Pavgorda" povodom informacija koje su se pojavile u javnosti nakon prodaje/otkupa potraživanja republičkih institucija u stečajnom postupku nad Fabrikom glinice "Birač".

U saopštenju je pojašnjeno da je Vlada Republike Srpske, upravo prihvatanjem ponude Kompanije "Pavgord", između ostalog, omogućila povezivanje radnog staža radnicima "Alumine".

"Apelujemo na radnike, ali i na javnost Republike Srpske da ne nasijedaju na političke spletke i poluinformacije koje plasiraju pojedinci, ali i pojedine političke opcije. Takođe, pozivamo sve one koji imaju dobru namjeri da zajedno podignemo na još veći nivo i 'Aluminu' i njen rad, jer smo svi svjesni značaja ovog preduzeća", ističe se u saopštenju.

Iz Kompanije "Pavgord" navode da će dati maksimalan doprinos svakoj budućoj saradnji sa novim partnerima koje očekuju kako iz regiona, tako i sa svjetski priznatim i poznatim imenima.

Vlada Republike Srpske donijela je odluku da za 43 miliona KM proda potraživanja institucija Srpske od Fabrike glinice "Birač" u stečaju preduzeću iz Foče "Pavgord", a rok za plaćanje je 12. septembar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije