14 objekata apartmanskog tipa

Imovina u Baošićima prenosi se na Republiku Srpsku

19.01.2023. 08:20 / Izvor: SRNA
imovina

Pravobranilaštvo Republike Srpske, zastupajući Vladu Srpske, dobilo je pravosnažnu presudu pred Višim privrednim sudom u Banjaluci.

Pravobranilaštvo Republike Srpske, zastupajući Vladu Srpske, dobilo je pravosnažnu presudu pred Višim privrednim sudom u Banjaluci protiv tužioca, Fabrike glinice "Birač" Zvornik u stečaju, vrijednosti 879.137 KM, kojom se imovina tužioca - 14 objekata apartmanskog tipa u Baošićima u Crnoj Gori, prenose na Republiku Srpsku.

"Prihvatajući blagovremenu i osnovanu žalbu Pravobranilaštva Republike Srpske ovaj sud je preinačio prvostepenu presudu Okružnog privrednog sud u Bijeljini i odbio zahtjev tužioca da se utvrdi da je bez pravnog dejstva u odnosu na stečajnu masu odluka Vlada Republike Srpske kojom se imovina tužioca, koja se nalazi u Baošićima, prenosi na Republiku Srpsku", saopšteno je iz Pravobranilaštva.

U saopštenju se dodaje da je sud u Banjaluci takođe utvrdio i da imovina preduzeća koja se nalaze na teritoriji drugih republika bivše SFRJ i Federacije BiH, a kojima preduzeća ne mogu upravljati i raspolagati, prenose na Republiku Srpsku na osnovu akta Vlade, kao i da se mogu prodavati u skladu sa propisima Vlade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije