PRODAJA "U PAKETU"

Na prodaji dio prnjavorske kompanije u stečaju, početna cijena oko 2 miliona KM

30.01.2024. 09:47 / Izvor: Glas Srpske
dušanić

Dio imovine prnjavorske Kompanije Dušanić u stečaju, koji se nalazi u Prijedoru, ponuđen je na doboš, a početna cijena je 1,95 miliona KM.

Dio imovine prnjavorske Kompanije Dušanić u stečaju, koji se nalazi u Prijedoru, ponuđen je na doboš, a početna cijena je 1,95 miliona KM.

Riječ je o zemljištu na kojem se nalazi benzinska pumpa, prodajni prostor i skladište-hala sa dvorištem, sve ograđeno industrijskom ogradom.

Prodaja imovine, koja je smještena uz regionalni put Prijedor - Sanski Most, planirana je 6. februara u 14 časova u prostorijama Okružnog privrednog suda u Banjaluci. Stečajni upravnik Kompanije Dušanić Nataša Kosić kazala je da će se na licitaciji naći benzinska pumpa kapaciteta 80.000 litara sa prodajnim prostorom za autogalanteriju i mini market, ali objekat trenutno nije u funkciji i nema potrebne dozvole za rad.

"Na istoj parceli postoji zatvoreno skladište i ograđen betonirani plato kao otvoreno skladište. Imovina stečajnog dužnika prodaje se "u paketu", kao jedna cjelina", kazala je Kosićeva, dodajući da se ova imovina na prvoj licitaciji neće prodati ispod početne cijene.

Kad je riječ o imovini Kompanije Dušanić u Modriči, Kosićeva kaže da je licitacija održana u decembru prošle godine bila neuspješna, jer nije bilo zainteresovanih kupaca, a razlog je, smatra, cijena od 2,1 miliona KM.

Prema njenim riječima, vlasnik Petar Dušanić je u međuvremenu pokušao da zaustavi prodaju tog objekta, zbog čega su dobili privremenu zabranu prodaje, na koju su se žalili.

"Ročište je održano prije nekoliko dana, tako da očekujemo novu odluku kako bismo mogli benzinsku pumpu u Modriči ponovo staviti na prodaju. Dušanić je htio da spriječi prodaju te pumpe, navodeći da ima hipoteku na tom objektu. S obzirom da to nije uspio da dokaže nisam priznala potraživanja tako da će sud odlučiti", kazala je Kosićeva, dodajući da bi cijena na sljedećoj licitaciji trebalo da bude upola niža.

Ona je podsjetila da je prijedlog za stečaj preduzeća u vlasništvu porodice prnjavorskog biznismena Petra Dušanića podnesen još polovinom 2018. godine te da je odluka o otvaranju stečaja donesena tek lani.

Vrijednost imovine Kompanije Dušanić u stečaju procijenjena je na četiri miliona maraka, dok ukupna prijavljena potraživanja iznose 14 miliona KM. Takođe, postoji i imovina u vidu akcija u drugim privrednim društvima, ali riječ je o nešto manjim iznosima.

Najveći povjerilac je, prema ranijim izjavama Kosićeve, Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH koja potražuje milion maraka. Razlučni povjerioci su UIO BiH, Poreska uprava RS i Rafinerija ulja Modriča. Kada je riječ o radnicima, ona je istakla da su prijavljeni samo supružnici Mira i Petar Dušanić, odnosno vlasnici pomenutog preduzeća, koji imaju potraživanja za plate što im je priznato.

Kako je navedeno u oglasu o prodaji imovine stečajnog dužnika na području Prijedora, pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica, koja do 4. februara do 15 časova uplate depozit od 50.000 maraka. Licitacija će biti održana i ako prisustvuje samo jedan ponuđač.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije