Iznajmljivanje zgrade direkcije Hidrogradnje najoptimalnije rješenje

27.12.2013. 08:40 / Izvor: Fena
Iznajmljivanje zgrade direkcije Hidrogradnje najoptimalnije rješenje

NO je od Uprave zatražio hitno pokretanje procedure iseljena zgrade Direkcije kako bi se time iskazala stvarna spremnost za prodaju ili iznajmljivanje zgrade.

Nadzorni odbor "Hidrogradnje" d.d. Sarajevo  jučer je, na zahtjev Uprave kompanije, održao hitnu sjednicu na kojoj je raspravljano o prodaji poslovne zgrade Direkcije "Hidrogradnje"u centru Sarajeva, a nakon što je ovo pitanje razmatrano na posljednjoj sjednici Vlade FBiH.

Sjednici su prisustvovali članovi Radne grupe koju je formirala Vlada FBiH u vezi s eventualnom kupovinom zgrade Direkcije za potrebe federalnih institucija. Na čelu ove radne grupe je Davorin Korać, direktor Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH.

NO je od Uprave zatražio hitno pokretanje procedure iseljena zgrade Direkcije kako bi se time iskazala stvarna spremnost za prodaju ili iznajmljivanje zgrade. Također, od Uprave je zatraženo da se hitno stupi u pregovore s Vladom FBiH i Poreznom upravom FBiH u cilju postizanja validnog pravnog sporazuma, a kojim bi bila izbjegnuta blokada kompanije po osnovu neplaćenih  doprinosa.

Također, Uprava je zadužena da obavijesti Vladu FBiH da će u slučaju nepostizanja sporazuma kompanija doći u potpunu blokadu, a time i u stanje nelikvidnosti, čime se stvaraju uvjeti za pokretanje stečajnog postupka.

Predstavnici Radne grupe su Upravi i NO predočili Izvještaj u vezi s mogućnošću kupovine ili iznajmljivanja zgrade Direkcije te je kao najoptimalnije rješenje sugerirano iznajmljivanje zgrade, a sredstva po tom osnovu bi bila direktno uplaćivana u PIO po osnovu dugovanja radnicima "Hidrogradnje", rečeno je Feni u Nadzornom odboru te kompanije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije