Bingo zvanično vlasnik Semberke

10.05.2016. 11:20 / Izvor: capital.ba
Bingo zvanično vlasnik Semberke

Trgovinski lanac Bingo, koji je na kupio Fabriku sušenog povrća, začina i ljekovitog bilja Semberka Janja u stečaju za 1,2 miliona KM, uplatio je novac, nakon čega je zaključen i ugovor o kupoprodaji fabrike.

Trgovinski lanac Bingo, koji je na kupio Fabriku sušenog povrća, začina i ljekovitog bilja Semberka Janja u stečaju za 1,2 miliona KM, uplatio je novac, nakon čega je zaključen i ugovor o kupoprodaji fabrike, potvrdio je za poslovni portal CAPITAL.ba stečajni upravnik ove fabrike Goran Marković.

Marković kaže da su u međuvremenu obavljena i neka tehnička pitanja oko skidanja hipoteke.

"Nakon što je kupoprodajni ugovor ovjeren kod notara, uslijedilo je skidanje hipoteka u katastru i u Registru zaloga u Sarajevu. To su čisto tehnička i administrativna pitanja koja su neizbježna u ovakvim situacijama", kaže Marković, ističući da kupac fabrike tuzlanski Bingo ima ozbiljne namjere, ali i obavezu, da ponovo pokrene proizvodnju u ovoj fabrici.

On kaže da su u Semberku već ušle ekipe inženjera i radnika koji treba da pripreme mašine za remont i da utvrde koje su mašine neophodne za stabilan rad fabrike.

Kupac se ugovorom obavezao da će zadržati djelatnost, zaposliti radnike i čak ići i na proširenje prerađivačkih kapaciteta, odnosno na organizovanje otkupa poljoprivrednih proizvoda na području Janje i Semberije.

Tanja Paunoski, koja je predstavljala Bingo i na licitaciji u Janji, na pitanje o daljim koracima koji će biti preduzeti u vezi sa pokretanjem proizvodnje u „Semberki“, samo je kratko odgovorila da će javnost o tome biti obaviještena kada sve pripreme budu dovedene do kraja.

Bingo je kupio Semebrku na licitaciji održanoj 21. marta ove godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije