Investicije / PROJEKTI

Izgradnja autoputa Sarajevo-Beograd doprinijet će razvoju Pala

01.07.2020. 08:55 / Izvor: SRNA

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović i načelnik opštine Pale Boško Jugović istakli su da će izgradnja autoputa Sarajevo-Beograd povoljno uticati na razvoj ove opštine, turizma i cijele lokalne zajednice.

Mitrović je rekao novinarima da je na sastanku na Palama jedna od osnovnih tema bilo pitanje transporta, to jest, povezivanje Pala sa Sarajevom, kao i  Srbijom.

"Razgovarali smo o povezivanju na autoput Beograd-Sarajevo-Beograd, odnosno o kraku koji ide Vardištu, što je u ovom trenutku izuzetno bitno za Pale i Olimpijski centar `Jahorina` i za kompletan istočni dio Republike Srpske, kao i povezivanje kraka koji je predviđen prema Goraždu", naveo je Mitrović.

On je istakao da će ovim drumskim povezivanjem svim budućim gostima biti daleko lakše i pristupačnije posjetiti ovu lokalnu zajednicu i Jahorinu.

Prema njegovim riječima, prilikom izrade projektne dokumentacije biće razmotreno sa nivoa Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara kako mogu pomoći u povezivanju istočnog dijela Srpske sa Srbijom, odnosno autoputem Sarajevo-Beograd.

"Tačna trasa autoputa prema Vardištu još nije dogovorena. Mislim da je to nešto što zavisi i od Republike Srpske i dijela Federacije BiH, ali u ovom trenutku ćemo sagledati ono što najviše doprinosi povezivanju Sarajeva sa Srbijom", rekao je Mitrović i dodao da po tom pitanju neće biti problema jer treba uraditi put koji će olakšati transport putnika i robe.

Jugović je rekao je da je na današnjem sastanku razgovarano o benefitima koje Pale mogu ostvariti u narednom periodu, kada je riječ o ovoj putnoj infrastrukturi.

"Gledali smo kako da doprinesemo razvoju Jahorine i na određeni način Pale stavimo u fokus, posebno kada znamo da je u planu izgradnja gondole Pale-Jahorina, te da je u neposrednoj blizini Pala i međunarodni aerodrom u Sarajevu", naveo je Jugović.

On je istakao da će današnji sastanak sa Mitrovićem rezultirati nizom sljedećih susreta koji će biti usmjereni na rješenje saobraćajne i putne infrastrukture na Palama i Jahorini na najbolji mogući način.

"Pozabavićemo se i gasifikacijom naše opštine sve s ciljem razvijanja i otvaranja Pala prema zemljama u regionu", naglasio je Jugović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije